Ελπίδες γεννά στον τουρισμό το ψηφιακό πιστοποιητικό EU Digital COVID Certificate

Ελπίδες γεννά στον κόσμο του τουρισμού το ψηφιακό «πράσινο» πιστοποιητικό, που παρουσιάστηκε σήμερα.

«Υλοποιείται εγκαίρως μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που θα διευκολύνει την επανέναρξη των ταξιδιών εντός ΕΕ και όχι μόνο. Με τη βελτίωση των επιδημιολογικών τις επόμενες ημέρες και την ένταξη της χώρας στην πράσινη ζώνη του ECDC, αυξάνονται οι προσδοκίες» ανέφερε σε ανάρτησή του νωρίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος.

ΞΕΕ

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρος Βασιλικός σε πρόσφατες δηλώσεις του έχει ταχθεί υπέρ της καθιέρωσης ενιαίων κανόνων ταξιδιών στην Ευρώπη, ενώ έχει σημειώσει ότι το πράσινο πιστοποιητικό μπορεί να βοηθήσει την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες Βασιλική Χριστίδη, Γενική Διευθύντρια του Ομίλου IOGR σε συνέντευξη για την παρουσίαση του στρατηγικού πλάνου για την αεροπορική εταιρία του Ομίλου της Sky Express σημείωσε ότι η ένταξή του στο πλαίσιο κανόνων για τις μετακινήσεις θα βοηθήσει σημαντικά. Μάλιστα η η Β. Χριστίδη εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία του τουρισμού. «Τα ποσοστά δείχνουν ότι το 2021 θα είναι μία καλή χρονιά δεδομένων των συνθηκών και από πού ξεκινάμε», είπε και συμπλήρωσε: «Οι κρατήσεις μας έχουν ξεκινήσει να ανεβαίνουν από το Πάσχα των Καθολικών. Η εγχώρια κίνηση ξεκίνησε μόλις πριν από δύο Σαββατοκύριακα, οπότε είχαμε τις πρώτες αυθόρμητες κρατήσεις Ελλήνων για μετακινήσεις εντός της χώρας. Με την έναρξη των πτήσεων από τις ΗΠΑ και τα νέα για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού έχει ξεκινήσει και αυξάνεται η ζήτηση και για τον μήνα Ιούνιο»

Περισσότερα σε Ειδήσεις