Λυκαβηττός - Ανάπλαση: Υπογράφηκε συμφωνία με την ΕΤΑΔ

Συμφωνία Μπακογιάννη για ανάπλαση Λυκαβηττού
skai.gr

Υπογράφηκε η συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για τη συνολική ανάπλαση του Λυκαβηττού. Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν, σήμερα στο δημαρχείο Αθηνών, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), Στέφανος Βλαστός.

Η συμφωνία προβλέπει την παραχώρηση των 35 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, στον Δήμο Αθηναίων, έτσι ώστε να μπορέσει ο ξεχωριστός λόφος της Αθήνας να γίνει και πάλι πόλος έλξης και τόπος αναψυχής για ακόμα περισσότερους Έλληνες, αλλά και τουρίστες. Μέχρι τώρα τα 407 στρέμματα του λόφου ανήκαν στο Δήμο ενώ τα υπόλοιπα 35 στην ΕΤΑΔ Α.Ε, γεγονός που δημιουργούσε δυσχέρειες στην συνολική αναμόρφωση του ομορφότερου «φυσικού μπαλκονιού» της πρωτεύουσας.

Οι στόχοι του δήμου μέσα από την ανάπλαση του Λυκαβηττού

Τώρα «πρωταρχικός στόχος» του Δήμου είναι «να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ξανά το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο είναι ταυτισμένο με την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας και δυστυχώς παραμένει κλειστό σχεδόν 20 χρόνια», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του.

«Η συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ, κλείνει έναν τεράστιο κύκλο γραφειοκρατίας και ανοίγει ένα νέο για το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού και την περιοχή» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και προσέθεσε:

«Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις όταν τις αναζητούμε όλοι μαζί και θέτουμε κοινούς στόχους»

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε επίσης τη διοίκηση της ΕΤΑΔ, για τη συνεργασία και υπογράμμισε ότι «ο λόφος του Λυκαβηττού είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων του Δήμου για την ολική μεταμόρφωση της Αθήνας σε μια σύγχρονη πόλη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, επενδύει στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το πράσινο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών που διαβιούν στην πρωτεύουσα ή την επισκέπτονται».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συμφωνία αυτή «σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός κεφαλαίου ανάδειξης και ανάπτυξης για τον εμβληματικό χώρο του Λυκαβηττού» ενώ «επαναπροσδιορίζει την σχέση που επιθυμούμε να αναπτύξουμε με όλους τους δήμους και τους τοπικούς φορείς σε όλη τη χώρα και αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει διάθεση συνεργασίας υπάρχει και αποτέλεσμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις