Εμβολιαστικός τουρισμός στο Σαν Μαρίνο - παραθερίζουν για το Sputnik

Εμβολιασμός με Sputnik και διακοπές στο Σαν Μαρίνο
Unsplash

Μετά τον συνήθη τουρισμό, τον αγροτουρισμό και το θρησκευτικό τουρισμό, στη ζωή μας πλέον μπήκε και ο...εμβολιαστικός τουρισμός. Πολλοί είναι εκείνοι που ανταποκρίνονται στο δέλεαρ που προσφέρει το μικρό κρατίδιο, προκειμένου να προσελκύσει να προσελκύσει τουρίστες. Ουσιαστικά, προσφέρεται πακέτο όπου ο ενδιαφερόμενος τουρίστας στέλνει email στο ξενοδοχείο του Σαν Μαρίνο, το οποίο και αναλαμβάνει την γραφειοκρατική διαδικασία. Οι επισκέπτες συνήθως διαμένουν τρεις ημέρες, τόσο για την πρώτη, όσο και για την δεύτερη δόση του Ρωσικού εμβολίου Sputnik. 

Το τερπνόν, λοιπόν, μετά του ωφελίμου, τόσο για το μικρό κράτος που πρέπει να επιβιώσει, όσο και για τους τουρίστες που συνδυάζουν το μη προσφερόμενο στην ΕΕ εμβόλιο με όμορφες διακοπές. 

«Ο τουρίστας έρχεται, μένει για τρεις ημέρες, την επόμενη της άφιξής του τον συνοδεύουμε για να του χορηγηθεί η πρώτη δόση και στη συνέχεια επιστρέφει έπειτα από 21 ημέρες για την δεύτερη δόση», λέει ο Φραντσέσκο Μπριγκάντε, ο διευθυντής του ξενοδοχείου IDesign. 

Ας δούμε πως περιγράφει την εμπειρία του ένας εκ των 250 τουριστών που έχουν αξιοποιήσει, ως τώρα, τη μοναδική αυτή μορφή τουρισμού. Ο Ίγκορ Περσίν, ένας Ρώσος ο οποίος ζει στην Τσεχία, ταξίδεψε στο Σαν Μαρίνο με την σύζυγό του και έμεινε στο IDesign έχοντας πληροφορηθεί από την ρωσική τηλεόραση για το πρόγραμμα. «Στην Δημοκρατία της Τσεχίας είναι δύσκολο να εμβολιαστείς, ειδικά για τους ξένους. Εγώ ήθελα μόνο να κάνω το Sputnik και ήθελα μόνο να το κάνω στο Σαν Μαρίνο και έτσι έκλεισα δωμάτιο», εξηγεί ο Περσίν.
 

Περισσότερα σε Ειδήσεις