Εμπορικά Καταστήματα: Δραματική πτώση του τζίρου τον Μάιο

Πτώση τζίρου στο λιανεμπόριο
EUROKINISSI

Τα πράγματα είναι ακόμα πιο άσχημα για τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας , όπου η μείωση της τουριστικής κίνησης και η μείωση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς πλήττει τους εμπόρους που δραστηριοποιούνται στις περιοχές της Πλάκας και Μοναστηράκι.

Οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο της πρωτεύουσας, τον Μάιο του 2021 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, δείχνουν ότι το 84,1% δηλώνει πτώση τζίρου με το 55,2% των ερωτηθέντων να δηλώνει πτώση τζίρου κάτω από 30% ενώ μόνο 8,8% δήλωσαν αύξηση τζίρου και αυτό οφείλεται στην ίδρυση νέων υποκαταστημάτων το 2021.

 

7 στις 10 επιχειρήσεις με μειωμένο τζίρο σε σχέση με πέρυσι

Το kedenews επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρο Καφούνη , ο οποίος σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας τόνισε: « Η σύγκριση με το 2019 δείχνει 8 στους  10 με πτώση. Αυτή η πτώση είναι αναμενόμενη, γιατί φέτος τον Μάιο τα πράγματα ήταν πολύ δυσκολότερα  από ότι το 2019 , ενώ το 2020 βλέπουμε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση, άρα τα χειρότερα τα αφήσαμε πίσω , αλλά δεν τελειώσαμε. Αυτό το δείχνει το πρώτο πεντάμηνο που δείχνει 7 στους 10 με μειωμένο τζίρο σε σχέση με πέρυσι».

Καφούνης με Γεωργιάδη
EUROKINISSI

 

Η μεγαλύτερη πτώση στις επιχειρήσεις του κέντρου

Ο κ. Καφούνης επέμεινε ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις του κέντρου που παρουσιάζουν και την μεγαλύτερη πτώση του τζίρου: «Υπάρχει έλλειψη εισοδήματος και τουρισμού από το κέντρο της πόλης γι αυτό και η μείωση πάνω από 50% αφορά κυρίως τις τουριστικές –εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου και η Αθήνα επίσης πλήττεται και από τη μειωμένη χρήσης  των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, γι αυτό και βλέπουμε ότι το Κέντρο κινείται σε πιο πτωτικούς ρυθμούς σε σχέση με τις περιφερειακές αγορές. Εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξετάζουμε το σύνολο της Αττικής . Το μεγάλο στοίχημα είναι ο τουρισμός, εάν ο τουρισμός αυξηθεί στα παλαιότερα επίπεδα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επανέλθουμε,  σε άλλη περίπτωση θα χρειαστούμε υπομονή και στήριξη συγκεκριμένη».

Περισσότερα σε Ειδήσεις