Ξάνθη: Καταγγελίες από μαθήτριες Γυμνασίου για σεξουαλική κακοποίηση

σχολική αίθουσα
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Το 15μελές συμβούλιο καθώς και τα 5μελή συμβούλια του σχολείου, αποφάσισαν να κάνουν αποχή από τα σημερινά μαθήματα. Οι μαθητές επικαλούνται την απαθή, όπως την χαρακτηρίζουν, στάση που τήρησε η διεύθυνση σε σοβαρό περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xanthi2.gr, μια μαθήτρια έπεσε θύμα προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας από συμμαθητή της την Πέμπτη αφού την είχε κλείσει μέσα στην τάξη. Η μαθήτρια έβαλε τα κλάματα και μια συμμαθήτριά της κατάφερε να ανοίξει την πόρτα ώστε να βγει έξω. Άμεσα το γεγονός καταγγέλθηκε στη διεύθυνση αλλά, όπως υποστηρίζουν οι μαθητές, η απάντηση που πήραν ήταν ότι η μαθήτρια ήταν συνυπεύθυνη «επειδή ήταν ντυμένη προκλητικά».

Παρόμοια επιχειρηματολογία φέρεται να αναπτύχθηκε και στο σύλλογο διδασκόντων, όπου έγινε γνωστό ό,τι ο μαθητής τιμωρείται  με το “μίνιμουμ” της ημερήσιας αποβολής.

Σφοδρές οι αντιδράσεις των μαθητών

Το ζήτημα προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στους μαθητές που αποφάσισαν αποχή από τα μαθήματα της Παρασκευής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του σχολείου, όπως αναφέρεται στην επικοινωνία τους μέσω των κοινωνικών δικτύων. Όπως υποστηρίζουν από την πλευρά τους, η απάντηση αυτή αναπαράγει παρωχημένα πατριαρχικά στερεότυπα που προσβάλλουν τις γυναίκες και συνιστά έμμεση επιβράβευση της σεξουαλικής βίας.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής από την πλευρά του σχολείου δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση ενώ διερευνάται και η τυχόν εμπλοκή και άλλων μαθητών.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις