Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Προσφέρει δωρεάν δερματολογικό έλεγχο

Κοινωνική προσφορά από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου
EUROKINISSI

Σε μια σημαντική, συμβολική κίνηση προχωρά το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Από τις 8 Ιουνίου και ως το τέλος του Ιουνίου, προσφέρει σε όλους τους πολίτες δωρεάν ελέγχους για καρκίνο του δέρματος. 

Τις εξετάσεις προσφέρει η Β΄ Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ, ενώ θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, σε μέρες μη γενικής εφημερίας από τις 09:00 έως τις 13:00. Οι πολίτες πρέπει να προσέρχονται μισή ώρα πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού τους γρήγορα και εύκολα, όλο το 24ωρο, μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, gnpap.gr, ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα:

Μέσω της επιλογής «Ραντεβού», κάνουν κλικ στο «Κλείσιμο νέου ραντεβού». Στη συνέχεια, επιλέγουν «Β΄ Δερματολογική ΑΠΘ- Σπίλων, Μελανώματος», και την ημέρα του ραντεβού που επιθυμούν, βάσει των προτεινόμενων ραντεβού που εμφανίζονται. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δερματολογική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να δεχθούν τις απαραίτητες συμβουλές και παρεμβάσεις των ειδικών, ώστε να αντιμετωπίσουν έγκαιρα όποιο πρόβλημα διαγνωστεί.

 Τη μέγιστη σημασία που θα πρέπει να δίνουμε στην έγκαιρη διάγνωση και, αν χρειάζεται, τη θεραπεία αντανακλούν οι δηλώσεις της διευθύντριας της Κλινικής, καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Ελισάβετ Λαζαρίδου. «Οι δερματολόγοι, με εργαλείο την δερματοσκόπηση, μια μη επιθετική διαγνωστική τεχνική, είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε έγκαιρα μορφολογικές δομές που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι. Σε συνδυασμό με την ψηφιακή χαρτογράφηση των μελαγχρωματικών βλαβών, όπου είναι απαραίτητο, αλλά και με τις καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού για αυτοεξέταση και ασφαλή συμπεριφορά απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία, επιτυγχάνεται πλέον η πρώιμη διάγνωση του μελανώματος, η οποία τις περισσότερες φορές ισοδυναμεί με ίαση». 

Περισσότερα σε Ειδήσεις