Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Στο ΣτΕ προσφεύγει ομάδα πανεπιστημιακών

ΑΣΟΕΕ
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πανεπιστημιακοί καθηγητές ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε βάρος της προκήρυξης για την πρόσληψη αστυνομικών που προορίζονται για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Όπως γνωστοποίησε ο Καθηγητής Παντείου στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Δημήτρης Χριστόπουλος. Ο καθηγητής σχολιάζει το περιεχόμενο της προκήρυξης, το οποίο θέτει ως βασική και ελάχιστη προϋπόθεση το απολυτήριο Λυκείου και όχι το πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος όπως είχε εξαγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

ΑΣΟΕΕ
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πριν λιγότερο από μια εβδομάδα δημοσιεύθηκε η προκήρυξη με τα κριτήρια για τη σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας που μεταξύ άλλων θέτει ως προυπόθεση πρόσληψης των ειδικών φρουρών το απολυτήριο λυκείου και όχι το πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, όπως είχε εξαγγείλει η κυβερνητική εκπρόσωπος πριν λίγο καιρό.0 Μάλιστα,  ένα από τα κριτήρια για «μπόνους» είναι η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως έφεδροι Αξ/κοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή ως ΕΠΥ ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις.

ΑΣΟΕΕ
EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Την αντίδραση πανεπιστημιακών καθηγητών φαίνεται να έχουν όλα προκαλέσει τα παραπάνω, οι οποίοι προτίθενται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος γνωστοποίησε την πρόθεση ομάδας πανεπιστημιακών να προσφύγουν στο ΣτΕ σε βάρος της προκήρυξης για την πρόσληψη αστυνομικών με απολυτήριο λυκείου για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Η κυβέρνηση προκηρύσει 1000 – χίλιες, σωστά διαβάσατε θέσεις φρουρών σε πανεπιστήμια – για ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν μπει σε πανεπιστήμιο αλλά δεν πληρούν καν τις προδιαγραφές του να είναι κάποιος κανονικός αστυνομικός στην Ελλάδα σήμερα. Τι σωφροσύνη! » σχολιάζει ο καθηγητής, παραθέτοντας τα κριτήρια για την πρόσληψη.

 

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Περισσότερα σε Ειδήσεις