Αστυνομικός ασύρματος με ενοίκιο...2000 ευρώ το μήνα

Πρωτοφανής υπόθεση αστυνομικής διαφθοράς
EUROKINISSI

 

Ένορκη διοικητική Εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος ενός αστυνομικού, ο οποίος νοίκιαζε ασύρματο της υπηρεσίας του, με την βοήθεια μεσάζοντα, σε σπείρα κακοποιών.

Η υπόθεση, που ερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για την δράση του αστυνομικού. Είχε αρπάξει έναν ασύρματο της υπηρεσίας και τον παρέδωσε σε έναν άνδρα, ο οποίος αναζητείται, προκειμένου αυτός με την σειρά του, να τον παραδώσει στην σπείρα των διαρρηκτών. Με το αζημίωτο φυσικά. Ο αστυνομικός έπαιρνε "ενοίκιο" 2.000 ευρώ, ενώ ο μεσάζοντας, νοίκιαζε τον ασύρματο στην σπείρα των Ρομά έναντι 3.000 ευρώ. Έβγαζε δηλαδή 1000 ευρώ και αυτός, ως μεροκάματο, επειδή βρήκε το μηχάνημα.

Οι συλληφθέντες διαρρήκτες, ταυτοποιήθηκε οτι είχαν πετύχει τέσσερις επιθέσεις σε σπίτια, στα οποία βρέθηκε το γενετικό τους υλικό. Χρησιμοποιούσαν τον ασύρματο, όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, προκειμένου να αποφεύγουν τυχόν μπλόκα αλλά και για να ακούν τις κατευθύνσεις και τα σημεία που κινούνταν οι ομάδες της ΕΛ.ΑΣ., μηχανές και οχήματα, μετά τις επιθέσεις τους.

Η δικογραφία σε βάρος των διαρρηκτών, του αστυνομικού και του μεσάζοντα μπορεί να ολοκληρώθηκε, ωστόσο η έρευνα για τυχόν και άλλες παράνομες δραστηριότητες του αστυνομικού συνεχίζονται.

Περισσότερα σε Ειδήσεις