Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Αλέξης Τσίπρας
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη -  Μητσοτάκη, το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει «μάχη των μαχών». Οι τοποθετήσεις γύρω από το νομοσχέδιο, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εξαιτίας των αντεργατικών του διατάξεων, ξεκινούν σήμερα στις 9, ενώ θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη το απόγευμα.

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος πρόκειται να είναι ιδιαίτερα επικριτικός στην ομιλία του, τόσο απέναντι στον υπουργό Εργασίας όσο και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι το νέο εργασιακό «αγγίζει» θεμελιώδη κεκτημένα του εργατικού κινήματος, όπως το 8ωρο, ενώ θεσπίζει την απλήρωτη υπερωρία, απελευθερώνει τις απολύσεις, παραγκωνίζει το ΣΕΠΕ, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.

Tsipras
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει εκτεταμένες εξηγήσεις για τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ δεν θα παραλείψει να αναφερθεί στην πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη κίνηση από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή έκλεισε το μικρόφωνο του Αλέξη Τσίπρα, εμποδίζοντάς τον να τοποθετηθεί στη Βουλή.

 

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για το Συνέδριο Γονιμότητας, το οποίο προκάλεσε σάλο στην ελληνική κοινωνία, τόσο με τα λανθασμένα μηνύματα που περνά το σποτ (το οποίο απέσυραν) όσο και με τον κατάλογο των ομιλητών, που στην πλειονότητά τους είναι κληρικοί. Οι αντιδράσεις προκάλεσαν μαζική αποχώρηση καλεσμένων συμμετεχόντων, καθώς και την απόσυρση σειράς χορηγιών, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε την αιγίδα της.

Πηγή: News2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις