Τσίπρας: ΝΔ, κόμμα χρεοκοπημένο οικονομικά και ηθικά

Τσίπρας στη Βουλή
EUROKINISSI

«Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας όλο το μίσος των απολυταρχικών καθεστώτων» υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο. 

«Δεν είναι εύκολο να κρυφτεί η αλήθεια. Είναι –για να χρησιμοποιήσω μια ιστορική φράση σας– ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Πώς να κρύψετε, άλλωστε, από 100.000 οικογένειες που αγωνιούν για τα παιδιά τους που δίνουν πανελλαδικές ότι αποφασίσατε τη  χρονιά της πανδημίας, του εγκλεισμού και του φόβου να απλώσετε ένα συρματόπλεγμα που θα κρατήσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά μακριά από το όνειρό τους;

Πώς να κρύψετε από εμπόρους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες ότι με τον πτωχευτικό νόμο σας πολλοί από αυτούς θα χάσουν τα πάντα και θα βρεθούν στους πέντε δρόμους; Πώς να κρύψετε τον φόβο, την απέχθεια, την περιφρόνηση προς τη νέα γενιά; Στερείτε από τους νέους της πατρίδας μας τα όνειρα για πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Στέλνετε αστυνομία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Τους στοχοποιήσατε, τους κυνηγήσατε με βαρβαρότητα, τους συκοφαντήσατε στην πανδημία. Στέλνετε χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία με την πολιτική σας. Ξεστοκάρετε πάνω στους νέους της χώρας μας όλο το μίσος που στοκάρουν παντού και πάντα απέναντι στη νεότητα τα αυταρχικά καθεστώτα. Η πιο κραυγαλέα επιλογή σας: Τους στερήσατε ακόμη και την επιλογή και τους υποχρεώσατε να κάνουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ ξέρατε ότι σε όλη την Ευρώπη η επιστημονική κοινότητα είχε εγείρει σοβαρές ενστάσεις για τη χορήγησή του σε νέες ηλικίες. Και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39. Χωρίς δικαίωμα άλλης επιλογής. Εσείς όμως, κ. Μητσοτάκη, αντί για συλλογική ευθύνη, χτίζετε τείχη. Αυτό κάνετε. Τείχη γύρω για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, όλους όσοι προσπαθούν να παραγάγουν και να δημιουργήσουν χωρίς απευθείας αναθέσεις και πλάγιες υποθέσεις. Τείχη τελικά διχασμού και κοινωνικής κατάστασης πολιορκίας. Και εντός των τειχών είναι η ελίτ. Που την στηρίζετε και σας στηρίζει» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας παράλληλα λόγο για προπαγάνδα και μηχανισμούς ψεμάτων που συνοδεύουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο. 

Για τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας

«Πώς να κρύψετε ότι μας κυβερνά ένα κόμμα χρεοκοπημένο οικονομικά αλλά και ηθικά; Ένα κόμμα στρατηγικός κακοπληρωτής σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος; Και μάλιστα το ίδιο κόμμα, με τον ίδιο αρχηγό, που έταξε να βάλει τάξη στα οικονομικά της χώρας. Πώς να κρύψετε, κ. Μητσοτάκη, ότι είστε εσείς προσωπικά ο αρχιερέας της αναξιοπιστίας, του λαϊκισμού, των ψεύτικων υποσχέσεων, του φαρισαϊσμού, αφού δεσμευτήκατε για εξυγίανση στα οικονομικά του κόμματός σας και, αντί γι’ αυτό, φορτώσατε με 120 εκατομμύρια φέσι τους Έλληνες φορολογούμενους;» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού αναφέρθηκε στα μέτρα για τη στήριξη της εργασίας που πήρε όταν ήταν στην κυβέρνηση, προανήγγειλε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο που αποτελεί πυρήνα της πολιτικής μας».

Και συνέχισε: «Δεσμευόμαστε ότι το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που αποτελεί τον πυρήνα των ιδεών και της πολιτικής μας θα είναι στον αντίποδα όσων επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Και θα υλοποιηθεί από μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα έρθει σύντομα, όποτε και να επιλέξετε την προσφυγή στην κάλπη, να αντικαταστήσει μια κυβέρνηση που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Δυνατή κοινωνία με ισχυρό κοινωνικό κράτος, ασφάλεια στην εργασία, απόλυτη στήριξη του δικαιώματος οι εργαζόμενοι να διεκδικούν συλλογικά το ωράριο, τα δικαιώματα και τις αμοιβές τους είναι κάποια από τα κεφάλαιά του».

ΠΗΓΗ: news2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις