Μητσοτάκης: Δεν είστε ο Ανδρέας Παπανδρέου, κ. Τσίπρα

Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εργασιακά
EUROKINISSI

«Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου, οπότε μην εξάγετε τέτοια βιαστικά συμπεράσματα, γιατί θα εκπλαγείτε. Μιας και έχω δύο λογογράφους, να σας στείλω έναν να τακτοποιήσει τη σκέψη σας, γιατί δεν απαντήσατε σε τίποτα από όλα όσα ανέφερα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση πριν από την ψηφοφορία του εργασιακού νομοσχεδίου. 

«Έρχομαι στο ζήτημα της πανδημίας. Δεν θα μιλήσω πολύ γι’ αυτό, αλλά ας αφήσουμε επιτέλους στην άκρη αυτό το ψέμα, ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση στη μάχη κατά της πανδημίας. Γιατί ό,τι έκανε αυτή η κυβέρνηση θέλετε πάντοτε το ακριβώς ανάποδο. Βάλατε πλάτη, κ. Τσίπρα, όταν τον Νοέμβριο λέγατε ότι υποσχόμασταν εμβόλιο το οποίο δεν υπάρχει;

Βάλατε πλάτη τον Ιανουάριο, όταν μας λέγατε ότι το να κάνουμε 25.000 εμβολιασμούς την ημέρα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς κάθε μέρα; Βάλατε πλάτη, όταν πήραμε τη δύσκολη απόφαση να κλείσουμε την οικονομία κι εσείς υπερασπιστήκατε την οικονομική δραστηριότητα και όταν ανοίξαμε με την οικονομική δραστηριότητα μας λέγατε "προσέξτε τι κάνετε, γιατί θέτετε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών;"» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Για τον Παύλο Πολάκη

«Κορυφαία στελέχη σας αμφισβητούν τη διαδικασία εμβολιασμού. Και αναφέρομαι στον κ. Πολάκη, ο οποίος άφησε υπονοούμενο ότι δήθεν αυτό το θαύμα της επιστήμης, το οποίο μας έχει επιτρέψει να σώσουμε εκατομμύρια ζωές στον κόσμο για να επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα, δεν θα έπρεπε να το αγκαλιάσουμε, αλλά θα έπρεπε να είμαστε καχύποπτοι, γιατί λέει ο μεγάλος επιστήμων και γνώστης περί των εμβολίων κ. Πολάκης πώς είναι δυνατόν να ανακαλύψουν το εμβόλιο σε λίγους μήνες, όταν το αμέσως επόμενο εμβόλιο χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να ανακαλυφθεί; Έτσι καταπολεμάται το αντιεμβολιαστικό κίνημα, κ. Τσίπρα; Πρέπει να αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες του πρωτοκλασάτου στελέχους σας» είπε ο πρωθυπουργός.

Για την οικονομία

«Για πρώτη φορά υπάρχει ορατό ρεύμα νέων ανθρώπων που σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στην Ελλάδα όχι μόνο γιατί πιστεύει ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν καλές θέσεις εργασίας, αλλά γιατί πιστεύει ότι μετά από μια 10ετία η χώρα άφησε πίσω την κρίση και ανοίγει ευοίωνος δρόμος. Αύριο θα είναι εδώ η κ. Φον ντερ Λάιεν και θα εγκριθεί και τυπικά το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Τα άστρα για καλή πορεία οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα και όσο και αν εσείς επιμένετε, κ. Τσίπρα, να παρουσιάζετε μια εικόνα χώρας που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, τόσο θα διαψεύδεστε.

Έχετε όμως ακόμη ένα πρόβλημα. Η Δεξιά, που δήθεν αντιμάχεστε, πολύ απλά δεν υπάρχει. Η ΝΔ που εσείς παρουσιάζετε είναι καρικατούρα που δεν ανταποκρίνεται στην ιστορία της παράταξης. Υπάρχει μόνο στη φαντασία σας, γιατί μόνο με αυτή την καρικατούρα μπορείτε να υπάρξετε. Αδυνατείτε να προσαρμοστείτε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα.

Να απαντήσω σε μια μεγάλη απρέπεια που είπατε στην τηλεοπτική σας συνέντευξη. Κάνετε και χιουμοράκι, λέγοντας ότι δεν κάνω ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας. Σίγουρα δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής πολυκατοικίας που έχετε χτίσει εσείς ως πολιτικός μηχανικός. Οι Έλληνες μου ανέθεσαν τη διακυβέρνηση μιας χώρας που εσείς προσπαθούσατε να κατεδαφίσετε επί πέντε χρόνια, και αυτό είναι δύσκολο έργο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις