Γλυκά Νερά - Έγκλημα: Στην Αθήνα μεταφέρεται τώρα με ελικόπτερο ο σύζυγος της Καρολάιν

Στην Αθήνα ο άνδρας της Κάρολαην
EUROKINISSI

Με ελικόπτερο μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στα γραφεία του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν. Ο πιλότος βρισκόταν στο μνημόσυνο της συζύγου του στην Αλόννησο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news2u.gr, κλιμάκιο που ερευνά τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας πριν από 40 ημέρες στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά πήγε πριν από λίγη ώρα στο νησί. Μόλις ολοκληρώθηκε το τρισάγιο, ακριβώς 40 ημέρες από τον χαμό της άτυχης μητέρας, οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους τον νεαρό πιλότο με το ελικόπτερο και επιστρέφουν τώρα στην Αθήνα. Εάν και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η μεταφορά του γίνεται στο πλαίσιο διερεύνησης δεδομένων, οι πηγές αναφέρουν πως σήμερα οι εξελίξεις θα είναι οριστικές για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος πιλότος έχει κληθεί και παρευρεθεί αρκετές φορές στα γραφεία του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, είτε για να αναγνωρίσει φωτογραφίες είτε για να δώσει καταθέσεις σχετικά με το πώς και τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της συζύγου του. 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ειδεχθές έγκλημα που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά συγκλόνισε όλη τη χώρα. Η 20χρονη Καρολάιν έχασε τη ζωή της με φρικιαστικό τρόπο μέσα στην κατοικία της – μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές βρήκαν ακόμη και το σκυλάκι τους κρεμασμένο στα κάγκελα.

Τις σοκαριστικές εικόνες μετέφερε ο αστυνομικός που αντίκρισε πρώτος νεκρή τη γυναίκα, ενώ πήρε στην αγκαλιά του το βρέφος, το οποίο βρισκόταν δίπλα της. Αν και αρχικά η υπόθεση φαινόταν εύκολη για τις Αρχές, στην πορεία έπεσαν πάνω σε τείχος. Το γεγονός πως δεν βρέθηκαν αποτυπώματα μέσα στην κατοικία, παρά τους ισχυρισμούς του 32χρονου πιλότου πως οι δράστες παρέμειναν μιάμιση ώρα μέσα στο σπίτι, δημιουργούσε ερωτήματα. Το μόνο αποτύπωμα που βρέθηκε ήταν αυτό πάνω στη μονωτική ταινία, το οποίο ανήκε στον 32χρονο.

Το σπίτι του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά
EUROKINISSI

 

Πώς συνήλθε ο πιλότος;

Τα κύρια ερωτήματα που προσπάθησαν να απαντήσουν οι Αρχές ήταν: Πώς, γιατί και από ποια ενέργεια των δραστών (τον έδεσαν, τον χτύπησαν;) λιποθύμησε ο 32χρονος πιλότος, ο οποίος –όπως έχει πει– έχασε τις αισθήσεις του και κατάλαβε ότι η σύζυγός του ήταν νεκρή όταν ήρθαν οι αστυνομικοί;

Το ερώτημα λοιπόν είναι πώς συνήλθε ο 32χρονος εφόσον υπέστη υποξία, λόγω μη παροχής οξυγόνου. Σύμφωνα με ιατροδικαστές με τους οποίους επικοινώνησε το Mega, για να συνέλθει θα έπρεπε να λάβει οξυγόνο, κάτι που δεν συνέβη. Ακόμη, γιατί οι δράστες έπνιξαν την 20χρονη στη σοφίτα της μεζονέτας πιέζοντας το κεφάλι της για 7-8 λεπτά, όταν έπειτα από 1-2 λεπτά πίεσης θα μπορούσε να είχε λιποθυμήσει και να μην αντιδρά; 

Αυτό που επίσης εξετάζουν είναι ότι το θύμα –αν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιστάθηκε στους κακοποιούς– δεν φέρει καμία αμυχή ή σημάδι πάλης. Ακόμη, οι αστυνομικοί διατυπώνουν το ερώτημα γιατί οι δράστες έδεσαν με σκοινί και μονωτική ταινία τον 32χρονο πιλότο και όχι πισθάγκωνα, ενώ την 20χρονη μόνο με τα ρούχα της. Επίσης, για ποιο λόγο επέλεξαν να αφαιρέσουν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες που είχε στο σπίτι το ζευγάρι, μια διαδικασία χρονοβόρα, αντί να τις ξηλώσουν και να τις πάρουν μαζί τους.

 

Τι δήλωνε ο 32χρονος

Ο 32χρονος πιλότος μιλώντας στην κάμερα του Mega στις 24/5 είχε αναφέρει πως παρερμηνεύονται πολλά πράγματα και πως με αυτόν τον τρόπο εμποδίζεται η έρευνα.

«Δεν υπάρχει κάτι. Ό,τι είναι από την Αστυνομία. Ό,τι θέλετε από την Αστυνομία. Γιατί παρερμηνεύονται πολλά πράγματα και εμποδίζουν την έρευνα» είχε πει χαρακτηριστικά σε μια από τις τελευταίες φορές που επισκεπτόταν τη μεζονέτα μέσα στην οποία η 20χρονη σύζυγός του άφησε την τελευταία της πνοή. Ερωτηθείς αν τον φόβιζε το γεγονός ότι οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί, ο 32χρονος είχε απαντήσει πως «το ήξερα από την αρχή». «Δεν είναι εύκολο, δεν σταματάει κανείς να δουλεύει. Ό,τι θέλετε από την Αστυνομία, γιατί ό,τι περνάει παρερμηνεύονται και είναι λάθος» είχε συμπληρώσει.

Σιγή ιχθύος έχουν τηρήσει οι αστυνομικές αρχές όλο αυτό τον καιρό σχετικά με την πορεία των ερευνών, ενώ παραφιλολογία είχε δημιουργηθεί γύρω από την «ψυχολόγο» Ελένη Μυλωνοπούλου.

 

Τι δήλωνε η «ψυχολόγος» Ελένη Μυλωνοπούλου - Ο ντόρος για τα πτυχία

Ντόρος δημιουργήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε η Ελένη Μυλωνοπούλου σε γνωστή εφημερίδα. Η ίδια μιλώντας για τον 32χρονο πιλότο και την Καρολάιν δήλωνε: «Μόνο τα καλύτερα έχω να πω γι' αυτά τα παιδιά. Και για την Καρολάιν, που ήταν παιδί. Με ενοχλούν όλα τα σενάρια που βγαίνουν, είναι απάνθρωποι και με στεναχωρούν. Έρχονταν τα παιδιά και έφερναν και το μωράκι τους, τη Λυδία. Πάντα αγκαλιά».

«Ο Μπάμπης βιώνει το δικό του δράμα με αξιοπρέπεια και δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει και δεν θα λυγίσει. Ήταν πολύ υποστηρικτικός σύζυγος. Κλήθηκα να καταθέσω την αλήθεια. Η κοπέλα ήταν πολύ μικρή, είχε μια αποβολή και το παιδάκι γεννήθηκε πρόωρα, και είχε ενοχές. Το είχε ξεπεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η «ψυχολόγος». Μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξης, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων ζήτησε εντός δύο ημερών από την Ελένη Μυλωνοπούλου να καταθέσει τα πτυχία της καθώς και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η «ψυχολόγος» προχώρησε σε εξώδικο, ζητώντας από τον Σύλλογο να προβεί σε ανάκληση των ισχυρισμών τους. Η ίδια, μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσει τα πτυχία της. Υπενθυμίζουμε πως ο πιλότος είχε αναφέρει ότι είχε μιλήσει με την «ψυχολόγο» δύο 24ωρα μετά το τραγικό συμβάν, όταν του τηλεφώνησε για να εκφράσει τα συλλυπητήριά της, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος τής έδωσε άδεια να βγει να μιλήσει στα ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: news2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις