Ηλεία: Πτώση αεροσκάφους με δύο νεκρούς

πτώση αεροπλάνου στη Χαριά
ilialive.gr

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε λίγο μετά τις 11.00 σήμερα το πρωί στην περιοχή της Χαριάς, κοντά στην κοινότητα Μαγούλας του Δήμου Πύργου, με τους δύο επιβαίνοντες να χάνουν τη ζωή τους, αφού αμέσως μετά την πτώση του το αεροσκάφος πήρε φωτιά.

Το μονοκινητήριο έπεσε δίπλα σε σπίτια και αμέσως κάτοικοι έτρεξαν με λάστιχα και κουβάδες με νερό να σβήσουν τη φωτιά, χωρίς κανένα αποτέλεσμα όμως.

Ο χειριστής του αεροσκάφους ήταν εκπαιδευτικός, κάτοικος της περιοχής, που συνήθιζε να κάνει βόλτες με το συγκεκριμένο αεροσκάφος πάνω από την περιοχή του πρώην Δήμου Ωλένης.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής, που έσβησαν τη φωτιά, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τις σορούς των δύο θυμάτων.

πτώση αεροπλάνου στη Χαριά
ilialive.gr

«Είναι ήδη ένα ασθενοφόρο εκεί. Δυστυχώς, και οι δύο επιβαίνοντες είναι νεκροί, τους βρήκαν απανθρακωμένους» δήλωσε ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, μιλώντας σε μέσο ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Νωρίς το μεσημέρι σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για έρευνα και διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας.

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις, εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή».

Περισσότερα σε Ειδήσεις