Αστυνομικοί εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες και σώζουν ζωές

Αστυνομικοί BLS

Ακόμη 15 αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας EEEΠΦ στην Βασική Υποστήριξη Ζωής (BLS), στο Αιγάλεω.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Την Κυριακή το πρωί 15 αστυνομικοί διαφόρων βαθμών ιεραρχίας που προέρχονται από μάχιμες υπηρεσίες (Ο.Π.Κ.Ε., ΔΙ.ΑΣ.) αλλά και υπηρεσίες που έχουν άμεση επαφή με τον πολίτη (Τροχαία, Αστυνομικά Τμήματα κ.ά.) εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες, λαμβάνοντας πιστοποίηση ανανήπτη - παρόχου βασικής υποστήριξης ζωής.

Τηρουμένων όλων των μέτρων κατά της διασποράς του Covid-19, ένα ακόμα πολύ επιτυχημένο σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τους νέους ανανήπτες να πιστοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) στην ΚΑΡΠΑ, τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, την πλάγια θέση ασφαλείας-θέση ανάνηψης, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων ήταν τα 26 έτη κάτι που αποφέρει αισιοδοξία για το μέλλον μιας και οι φερέλπιδες νέοι θέτουν τις βάσεις για ριζική αλλαγή νοοτροπίας, αντίληψης και στάσης ζωής σε ό,τι αφορά την κοινωνική προσφορά και τα καθήκοντα του αστυνομικού.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως τόσο οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, όσο και όλοι όσοι εκπαιδεύονται ιδιωτικά επιμένουν να δαπανούν προσωπικό χρόνο και χρήμα στην προσπάθειά τους να γίνουν καλύτεροι λειτουργοί και αρωγοί στην υπηρεσία του πολίτη.

 

bls - αστυνομικοί
bls - αστυνομικοί
bls - αστυνομικοί
bls - αστυνομικοί
bls - αστυνομικοί
bls - αστυνομικοί
bls - αστυνομικοί
bls - αστυνομικοί

Περισσότερα σε Ειδήσεις