Κρήτη Λύματα: Έκρηξη του ιικού φορτίου - Αύξηση 530% στο Ηράκλειο

Η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί οποιασδήποτε άλλης στη χώρα και τα αποτελέσματα αυτής είναι δραματικά, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει εκτιναχθεί. Οι επιστήμονες δηλώνουν πως το τέταρτο κύμα της πανδημίας ήδη σαρώνει τη χώρα και τον Αύγουστο θα μετράμε πάνω από 5.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση.

Η αναμενόμενη έκρηξη κρουσμάτων προτού καν μπει ο Σεπτέμβριος προμηνύει έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα. Είναι χαρακτηριστική η καμπύλη των κρουσμάτων στη χώρα τις τελευταίες επτά ημέρες . Από τα 1.820 κρούσματα της περασμένης Τέταρτης φτάσαμε την Τρίτη τα 3.109.

Ημερήσια κρούσματα από τον ΕΟΔΥ
Unsplash

Κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα του Ηρακλείου

Την ίδια στιγμή και η Κρήτη βράζει. Μέσα σε μια εβδομάδα στο Ηράκλειο το ιικό φορτίο εκτοξεύθηκε καταγράφοντας αύξηση κατά 530%.

Στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών νοσηλεύεται τα τελευταία 24ωρα ένα βρέφος 12 ημερών που διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό. Το βρέφος διακομίστηκε στο Ηράκλειο, από το Ρέθυμνο, με πυρετό, και μπήκε στη Μονάδα όπου νοσηλεύεται τις τελευταίες επτά ημέρες. Τις τελευταίες 2 ημέρες το μωράκι είναι απύρετο.

Όπως μεταδίδει και ο τηλεοπτικός σταθμός του Mega, oι ειδικοί εκτιμούν ότι στην Κρήτη έχουμε πλήρη επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα», ενώ δυστυχώς και στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο οι εμβολιασμοί είναι χαμηλά μόλις 1 στους 3 έχει κάνει και τις δυο δόσεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις