Ροδόχρους ακμή - Διατροφή και βότανα για φυσική αντιμετώπιση

Ροδόχρους ακμή
healthline.com

Η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της ροδόχρους ακμής και υπάρχει φυσική αντιμετώπιση αυτής της πάθησης.

Τι είναι η ροδόχρους ακμή;

Η ροδόχρους ακμή αποτελεί μια φλεγμονώδη δερματοπάθεια του προσώπου. Χαρακτηρίζεται από έντονη ερυθρότητα, διεσταλμένα αγγεία και σπυράκια. Έχει αναφερθεί πως εάν τα συμπτώματα δεν καταπολεμηθούν εγκαίρως, η πάθηση χειροτερεύει. Ανακαλύψτε τη σωστή διατροφή, που παίζει σημαντικό ρόλο στη θεραπεία, και αντιμετωπίστε τη φυσικά.

Το δέρμα ενός ανθρώπου με ροδόχρου ακμή είναι ευαίσθητο και δυσανεκτικό. Συνήθως, εμφανίζεται σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, αλλά μπορεί και σε νεότερες ηλικίες καθώς και σε άνδρες.

Ροδόχρους ακμή

Ποια τα αίτια της ροδόχρους ακμής;

Η ροδόχρους ακμή έχει απασχολήσει τους δερματολόγους, καθώς η ακριβής αιτία πρόκλησής της παραμένει άγνωστη. Βέβαια, οι ειδικοί εικάζουν ότι μπορεί να συνδέεται με γενετικούς, ψυχολογικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες (αυξημένη θερμοκρασία). Πιο αναλυτικά:

  • Κληρονομικοί παράγοντες: Eρευνητές του Λονδρέζικου Κολεγίου (King’s), μεταξύ των οποίων ο δρ Χρήστος Πετρίδης του Τμήματος Ιατρικής και Μοριακής Γενετικής, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, δημοσίευσαν στο περιοδικό «Nature Communications» ότι ανέλυσαν το DNA700 ατόμων, εκ των οποίων 5.600 είχαν ακμή. Από τη μελέτη διαπιστώθηκε ότι τη χρόνια φλεγμονώδη πάθηση τη συνδέει η κληρονομικότητα.
  • Ψυχολογικοί παράγοντες:To αυξημένο άγχος και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ επιβαρύνουν την ψυχολογία των ασθενών, δημιουργώντας τους αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης και επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Επίσης, η χρήση καλλυντικών με αλκοόλη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της ακμής.

Διαβάστε περισσότερα για την αντιμετώπιση της ροδόχρους ακμής με διατροφή και βότανα στο health4u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις