Η ομάδα Αλεξιπτωτιστών-Αστυνομικών στη Θρησκευτική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί - Αλεξιπτωτιστές

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 αντιπροσωπεία της Ομάδας Αλεξιπτωτιστών-Αστυνομικών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομών Αλεξιπτωτιστών (Λ.Ε.Κ.ΑΛ.), αποτελούμενη από τον υπεύθυνο της Ομάδας Αττικής Αστυφύλακα Tζαμαλή Παναγιώτη, συνοδευόμενο από ένα ακόμη μέλος επισκέφτηκαν τον νέο προϊστάμενο της θρησκευτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Σκοπός της επίσκεψης με τον Α/Β' Αρχιμανδρίτη π. Αλέξιο Κουρτέση ήταν να γνωρίσει το άθλημα του αλεξιπτωτισμού υπό το πρίσμα της ιδιότητας του αστυνομικού, καθώς κατά γενική ομολογία υπάρχουν αστυνομικοί, οι οποίοι δεν εφησυχάζουν, διαρκώς εκπαιδεύονται και επιλέγουν να πραγματοποιούν άλματα στατικού ιμάντα ή ελευθέρας πτώσεως. Παράλληλα, του γνωστοποίησαν ότι το άθλημα από το 2020 ανήκει και στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος

O πατήρ Αλέξιος με τη σειρά του συνεχάρη τους αστυνομικούς για το έργο και την ενασχόλησή τους με το αλεξίπτωτο, δηλώνοντας τη βαθιά υποστήριξή και την ένθερμη συμπαράστασή του στους ίδιους, αλλά και σε κάθε αστυνομικό.  

Αστυνομικοί - Αλεξιπτωτιστές

Επιπρόσθετα, η Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιτστών (U.E.P.) από το 1996 που την καθιστά ως Ομοσπονδία Αλεξιπτωτιστών θεσμικό φορέα και ελληνικό εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ότι αφορά τη συμμετοχή της σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις αυτού του είδους.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία συνεχάρη το νέο προϊστάμενο για τα νέα του καθήκοντα και του ευχήθηκε καλή δύναμη, ευλογημένη διακονία και πνευματική στήριξη στους αστυνομικούς και την οικογένειά τους που λόγω της ιδιαιτερότητας του λειτουργήματος που επιτελούν η πνευματική βοήθεια είναι επιβεβλημένη. 

Σύντομο βιογραφικό 

Όπως αναφέρεται  στο σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε , μετά από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο π. Αλέξιος Κουρτέσης προσλαμβάνεται στην ανωτέρω θέση με τον βαθμό του Αστυνόμου Β΄.

Με τη νέα του τοποθέτηση ο π. Αλέξιος έρχεται να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ο οποίος από τη συγκεκριμένη θέση καθοδήγησε πνευματικά τους Έλληνες αστυνομικούς για εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια.

Ο νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας διακονούσε μέχρι σήμερα την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Μάλιστα, υπήρξε και αρχιδιάκονος αυτής για πέντε ολόκληρα χρόνια, αποκτώντας έτσι μεγάλη εμπειρία κοντά στον οικείο μητροπολίτη κ. Γαβριήλ.

π. Αλέξιος

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις