Βαρυμπόμπη - Πατούλης: «Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των πολιτών»

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Πηγή: Twitter

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από χθες Τρίτη, όλος ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας συνδράμοντας το έργο της προσπάθειας  κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη. 

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής από χθες επιχειρούν στην περιοχή 73 οχήματα της Περιφέρειας. Αναλυτικότερα επιχειρούν 38 υδροφόρες, 15 χωματουργικά μηχανήματα, (μπουλντόζες, ερπυστριοφόρα μηχανήματα κ.α.), 15 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και 5 λεωφορεία τα οποία συνδράμουν στην ασφαλή απομάκρυνση και μετακίνηση των πληγέντων. 

Τα συνεργεία της Περιφέρειας με οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό βοηθούν, υπό το συντονισμό της αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας βοηθούν στις προσπάθειες κατάσβεσης, στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, στον ανεφοδιασμό των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και στις προσπάθειες απομάκρυνσης υλικών. 

Το επόμενο διάστημα, αφού τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά, θα ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών. Για την καταγραφή στις οικίες αρμόδιοι είναι οι δήμοι, ενώ για την καταγραφή των καταστροφών στις επιχειρήσεις αρμόδια είναι η Περιφέρεια. Οι πληγέντες επιχειρηματίες θα μπορούν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις ανάπτυξης Βορείου Τομέα και Ανατολικής Αττικής, αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής. 

Τι δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης 

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά όλος ο Μηχανισμός της Περιφέρειας συνδράμει στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής, καθώς και όπου υπάρχει ανάγκη και πέραν των αρμοδιοτήτων μας.  Απόλυτη προτεραιότητα  μας παραμένει η ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς έχουν καταστραφεί χιλιάδες στρέμματα δάσους καθώς και οικίες, ευτυχώς όμως δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι το σημαντικότερο. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς τα αέρια σωματίδια που παραμένουν πάνω από την Αττική συνεχίζουν να προκαλούν σημαντικά προβλήματα» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις