Φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας - Σπανός: Πάνω από 15.000 στρέμματα έχουν καεί

Φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας
Πηγή: Twitter

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στη Λίμνη Ευβοίας. Για την δύσκολη κατάσταση που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Η φωτιά είναι μεγάλη, είναι δύσκολη. Δουλεύαμε όλη νύχτα, η πυροσβεστική και τα χωματουργικά μηχανήματα για να συγκρατήσουμε τις φλόγες. Τα πτητικά μέσα ήρθαν, αλλά μέχρι πριν λίγη ώρα δεν είχαν δυνατότητα να επιχειρήσουν λόγω του καπνού. Ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε και τώρα επιχειρούν», εξήγησε ο κ. Σπανός.

«Είναι μια μεγάλη γραμμική πυρκαγιά με τρία κρίσιμα μέτωπα. Το ανατολικό στην περιοχή Σκεπαστή, το βόρειο μεταξύ Κουρκουλών και Μονής Οσίου Δαυίδ και το ανατολικό κοντά στις Ροβιές. Οι Ροβιές δεν έχουν εκκενωθεί, δεν έχει συντρέξει λόγος. Άλλοι μικρότεροι οικισμοί εκκενώθηκαν από χτες. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη στην περιοχή», συνέχισε.

«Σίγουρα μιλάμε για πάνω από 15.000 στρέμματα δάσους. Έχουμε και καταστροφές περιουσιών. Άνθρωποι δεν κινδύνευσαν καθώς κάναμε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων. Πολλοί είχαν φίλους και συγγενείς στη Λίμνη και τις Ροβιές. Σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να μείνουν σε κοντινά τους πρόσωπα παρείχαμε φιλοξενία σε ξενοδοχεία της περιοχής», κατέληξε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις