Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Βίλλια - Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά
kedenews.gr

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στα Βίλια, έπειτα από νέα φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες στην περιοχή Κάζα.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης. Αυτή τη στιγμή διενεργούν πολλά πεζοπόρα οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία και δυνάμεις της ΕΜΑΚ. 

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί επιχειρούν 220 πυροσβέστες με 64 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 77 πυροσβέστες και 13 οχήματα από τη Ρουμανία, καθώς και 37 πυροσβέστες με 9 οχήματα από τη Πολωνία, το Μηχανοκίνητο Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), καθώς και ομάδα ΣμηΕΑ της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν η Ελληνική Αστυνομία, ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Φωτιά
kedenews.gr
Φωτιά Βίλλια
kedenews.gr

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστκή, η φωτιά στην περιοχή Κάζα, οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι. 

Παράλληλα, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Π.Σ. της επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις