«Δεν χωρίζουμε! Θα σε σκοτώσω!» - Η άμεση επέμβαση της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής

ΔΙ.ΑΣ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λίγο πριν κλείσει το καλοκαίρι του 2021 η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής ανέλαβε δράση αποτρέποντας τα χειρότερα. 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, τα ξημερώματα Κυριακής και ενώ η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. περιπολούσε στις γειτονιές του Περιστερίου άκουσε τις φωνές μιας νεαρής κοπέλας που καλούσε για βοήθεια. 

Οι αστυνομικοί δίχως να χάσουν λεπτό στη συμβολή των οδών Αδμήτου και Γεροστάθη αντίκρισαν ένα ζευγάρι να διαπληκτίζεται. Η κοπέλα στη θέα των αστυνομικών αισθάνθηκε μια ανακούφιση και φώναξε «Βοήθεια! Θα με σκοτώσει.»

Οι αστυνομικοί πλησίασαν τον νεαρό και στη συνέχεια οι αστυνομικοί σε σωματική έρευνα του άνδρα όπου βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα κάνναβης και ένα πτυσσόμενο γκλοπ. Στην προσπάθειά τους οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες, ο 30χρονος άνδρας αντιστάθηκε σθεναρά, ενώ προηγουμένως είχε προσπαθήσει να τρέξει με την ελπίδα πως θα γλίτωνε τη σύλληψη. 

Τελικά ο νεαρός που πάνω στον καβγά απειλούσε την κοπέλα του ότι θα την σκοτώσει συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου από περιπολικό της Άμεσης Δράσης, όπου εκεί εξακριβώθηκε ότι ο συγκεκριμένος διώκεται στα όρια του αυτοφώρου για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς την προηγούμενη ημέρα είχε σχηματιστεί δικογραφία στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ρεπορτάζ η 25χρονη κοπέλα εδώ και καιρό προσπαθούσε να χωρίσει, επιλογή που δεν άρεσε στον σύντροφό της με αποτέλεσμα να την απειλεί ότι εάν τον εγκαταλείψει θα την σκοτώσει. 

Βλέποντας τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ολοένα να αυξάνονται με πολλά από αυτά να έχουν τραγική κατάληξη, φαίνεται πως η κοπέλα στάθηκε τυχερή στην ατυχία της, αφού η αστυνομία βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο μη γνωρίζοντας αν τελικά ο δράστης θα πραγματοποιούσε τις απειλές του ή αν τις χρησιμοποιούσε ως μέσο εκφοβισμού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις