Με.. τέρμα τα γκάζια επέστρεψε το Ράλι Ακρόπολις 2021 (Φωτο)

Rally
kedenews.gr

Μετά από μια 8ετία απουσίας, το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Από τις 16:30 έχει ξεκινήσει αναγνώριση της υπερειδικής από τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στη Διονυσίου Αεροπαγίτου για την επίσημη έναρξη. 

Στα 55 πληρώματα που θα ξεκινήσουν τον θρυλικό αγώνα περιλαμβάνονται οι εργοστασιακές ομάδες των Toyota, Hyundai και M-Sport Ford, όλοι οι διεκδικητές των πρωταθλημάτων στις κατηγορίες WRC2 και WRC3, καθώς και πολλά ελληνικά πληρώματα στην τελευταία κατηγορία.

Η κατηγορία WRC2

 Με ίδιες προδιαγραφές (τετρακίνηση, 1600 κ.εκ.) αλλά μικρότερη ισχύ (300 ίπποι) η υποστηρικτική κατηγορία έχει εντυπωσιακή λίστα συμμετοχών, με τη μάχη να αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς στη σχετική βαθμολογία η διαφορά μεταξύ των τριών πρώτων είναι πολύ μικρή.

Η κατηγορία WRC3 

 Στην κατηγορία WRC3, ( ίδιες προδιαγραφές με την WRC2 αλλά μόνο για ιδιώτες) Οι Πρωταθλητές ασφάλτου Γαλλίας, Rossel-Coria (Citroën C3) θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας, κάτι καθόλου εύκολο, αφού και ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, Kajetan Kajetanowicz (Škoda  Fabia Evo), έρχεται στην Ελλάδα με στόχο τη νίκη.

Συμμετοχές με ελληνικό άρωμα

Οι παραπάνω, απέναντί τους θα βρουν κορυφαία ελληνικά πληρώματα, με αυτοκίνητα αντίστοιχων προδιαγραφών. Το ενδιαφέρον στην κατηγορία WRC3 αναμένεται να στραφεί στην παρουσία τόσο των Λάμπρου Αθανασούλα-Νίκου Ζακχαίου, που για την επιστροφή τους στον αγώνα εξασφάλισαν ένα ολοκαίνουργιο Hyundai i20 N (ίδιων προδιαγραφών με αυτό του Oliver Solberg), όσο και στους Παναγιώτη Χατζητσοπάνη-Νίκο Πετρόπουλο, που επιστρέφουν στην δράση με ένα τελευταίων προδιαγραφών Ford Fiesta Rally2.

Απέναντί τους, με Volkswagen Polo GTi, θα βρεθούν οι Κύπριοι επικεφαλής της βαθμολογίας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία. Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κατηγορία θα διεκδικήσουν οι Γιώργος Κεχαγιάς – Μάριος Τσαούσογλου και Βασίλης-Γιάννης Βελάνης, αμφότεροι με Škoda  Fabia Rally2, Γιάννης Πλάγος-Άλκης Ρέντης (Citroën  C3 Rally2), ο νεαρός Παναγιώτης Ρουστέμης με τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο (Citroën  DS3), καθώς και οι Σπύρος Γαλεράκης-Κώστας Σούκουλης (Škoda  Fabia).

Από ελληνικής πλευράς, επίσης με Škoda  Fabia Rally2, θα συμμετάσχουν οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος-Νίκος Ιντζόγλου και Διονύσης Σπανός-Σωτήρης Γκοτοβός, ενώ ο Θέμης Χαλκιάς με τον Ανδρέα Βίγκο θα βρεθούν στη ράμπα της αφετηρίας με ένα Ford Fiesta Rally2. Με Volkswagen Polo GTi προδιαγραφών Rally2, θα συμμετάσχουν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου, ενώ οι συμπατριώτες τους, Πέτρος Παντελή-Κύπρος Χριστοδούλου, θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω, οδηγώντας ένα Citroën  DS3 Rally2.

Τέλος, αναφορικά με τα τετρακίνητα αυτοκίνητα, ενδιαφέρον έχει η παρουσία των Νίκου Ζιώβα-Χρήστου Κουζιώνη, με ένα Ford Fiesta προδιαγραφών Rally3, αλλά και της πρωτοπόρου στο θεσμό Extreme E, Molly Taylor, που έρχεται στην Ελλάδα με ακόμα ένα τετρακίνητο Fiesta.

 

 

Rally
Rally
Rally
Rally
Rally
Rally
Rally
kedenews.gr
Rally
kedenews.gr
Rally
kedenews.gr
Rally
kedenews.gr
Rally
kedenews.gr
Rally
kedenews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις