Ολοκληρώθηκε το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

32ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Το φετινό συνέδριο ήταν αφιερωμένο στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ενώ παράλληλα άφησε το «πράσινο» περιβαλλοντικό αποτύπωμά του

Πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, του Δήμου Ναυπλιέων και του Δήμου Επιδαύρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Δ.Ε.Α) που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου (16-20/09/2021), μία πόλη άμεσα συνδεδεμένη με την Επανάσταση του 1821. Το συνέδριο παρακολούθησαν αντιπρόσωποι των Tοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι ξένων Εθνικών Τμημάτων και συγκεκριμένα του Κυπριακού, Σερβικού, Γερμανικού και του υπό ίδρυση Αλβανικού Τμήματος. Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (17/09/2021) στην αίθουσα του Βουλευτικού (πρώτη Βουλή των Ελλήνων), ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας Τάσος Χατζηαναστασίου, με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση: ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης κατά τον αγώνα της ανεξαρτησίας».

32ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος Βλάσσης Βαλατσός, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το έτος διεξαγωγής του Συνεδρίου μας φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, μίας επανάστασης που αποτέλεσε φάρο ελπίδας και αναγέννησης… και που είναι συνυφασμένη με τον εθνικό αγώνα έχοντας ως αποκλειστική επιδίωξη την ελευθερία. Έννοιες, όπως η ελευθερία και η δημοκρατία συνάδουν και συμπληρώνουν την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τη φιλία και όλες εκείνες τις αρχές που διέπουν την Ένωσή μας».

Την εκδήλωση τίμησε με τη διαδικτυακή παρουσία του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος σε απευθείας σύνδεση που πραγματοποιήθηκε με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτή ακριβώς η αποστολή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στη συνείδηση κάθε αστυνομικού με την προσφορά, την αλληλεγγύη και την ευγενή άμιλλα. Κάθε δραστηριότητα της Ένωσης έρχεται να υπενθυμίσει αξίες και αρχές, που περιγράφουν και χαρακτηρίζουν το αστυνομικό καθήκον…Η ιδιαίτερα δυναμική και πολυεπίπεδη παρουσία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών με κοινωνικά, πολιτιστικά και κυρίως ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνει ότι οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζονται μέσω εξωστρεφούς πραγματικότητας που αναδεικνύει και αποδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της και κατά συνέπεια την ίδια εξωστρεφή τάξη της αποστολής του Σώματος».

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Σπηλιάς Νεκτάριος, ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Πελοποννήσου Ταξίαρχος

Παναγιώτης Πούπουζας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Πιπέρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Αντιπύραρχος Βασίλειος Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Ανδρέας Βέλλιος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ευάγγελος Χριστακόπουλος, ο Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος ΙΕΒ της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Κυριάκος Κάρκαλης ,ο πρώην Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. Ιωάννης Καραπατάκης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνεταιρισμού Αστυνομικών Ηλίας Βασιλάκης, το επίτιμο μέλος Μαχαιρίδης Γεώργιος Διευθυντής των καταστημάτων Δίκτυο, ο Γενικός Γραμματέας της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ρήγας Ουσταμπασίδης ,ο Ιδιωτικός Αστυνομικός Ερευνητής Γεώργιος Τσούκαλης, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων, και ενώσεων.

Η φετινή διοργάνωση του Συνεδρίου ανατέθηκε στην Τοπική Διοίκηση Αργολίδας. Ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας Αθανάσιος Κατσιγιάννης κατά την τελετή έναρξης του συνεδρίου ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε: «Θέλω να σας δώσω μία υπόσχεση, ότι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών και ειδικά η Τοπική Διοίκηση Αργολίδας θα συνεχίσουν τη δράση τους, με σκοπό την αλληλεγγύη και τη βοήθεια στο συνάνθρωπο».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού και Τουρισμού), που στήριξαν τις δράσεις της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, διοργανώθηκε στον ισόγειο χώρο του Βουλευτικού η πρωτότυπη έκθεση πυρογραφίας του Δημήτριου Δετσαρίδη με τίτλο: «Το 1821 αποτυπωμένο στο ξύλο…με φωτιά!». Η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό και προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών.

32ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Το Σάββατο (18-09-2021) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι σύνεδροι τοποθετήθηκαν σε ζητήματα ανθρωπιστικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να διεξαχθεί το ετήσιο συνέδριο του 2022, στην Καβάλα.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην γραφική πόλη του Ναυπλίου καθώς και στους σημαίνουσας πολιτιστικής αξίας, αρχαιολογικούς χώρους των Μυκηνών και της Επιδαύρου.

Μάλιστα, την Κυριακή (19-09-2021) και μετά από επίσκεψη στον ιστορικό χώρο της Α’ Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο καθώς και στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, έλαβε χώρα η τελετή λήξης στον εμβληματικό χώρο του αρχαίου σταδίου της Επιδαύρου. Σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα και υπό το φως του φεγγαριού, απονεμήθηκαν αναμνηστικές τιμητικές πλακέτες στο Δήμαρχο Επιδαύρου Αναστάσιο Χρόνη, στο Δήμαρχο Χάλκης Ευάγγελο Φραγκάκη, στον Πρόεδρο του Κυπριακού Τμήματος της Δ.Ε.Α. Δημήτριο Δημητρίου, στον Πρόεδρο του υπό ίδρυση Αλβανικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. Skender Doda, στον εκπρόσωπο του Σερβικού Τμήματος Δ.Ε.Α. Aleksandar Rajnovic καθώς επίσης και στον εκπρόσωπο του Γερμανικού Τμήματος Δ.Ε.Α. Karl Heinz Till.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε η αξία των «φιλικών για το περιβάλλον ενεργειών». Για αυτό το λόγο, στο χώρο του ξενοδοχείου των συνέδρων – επισκεπτών υπήρχε ειδικό σταντ ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών. Παράλληλα, εξοικονομήθηκε σημαντική ποσότητα χαρτιού, καθώς οι τουριστικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα της περιοχής της Αργολίδας ήταν προσβάσιμες με σάρωση QR Code από κινητό τηλέφωνο.

Το Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και η Τοπική Διοίκηση Αργολίδας ευχαριστούν όλους όσοι συνετέλεσαν στη διεξαγωγή του Συνεδρίου και ειδικά την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Δήμο Ναυπλιέων και το Δήμο Επιδαύρου καθώς και όλους τους χορηγούς, η βοήθεια των οποίων ήταν πολύτιμη. Ακόμη, εκφράζεται η δέσμευση ότι το Εθνικό Τμήμα μετά των Τοπικών Διοικήσεων θα λειτουργούν πάντα με γνώμονα τον αλτρουϊσμό και την προσφορά στο συνάνθρωπο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις