Η Ομάδα ΔΡΑΣΗ έδωσε τις Α' Βοήθειες σε θύμα τροχαίου

Πρώτες βοήθεια σε θύμα τροχαίου ΔΡΑΣΗ
kedenews.gr

Τα άμεσα αντανακλαστικά τους και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη κλήθηκαν να αναδείξουν για ακόμη μία φορά οι άντρες που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΡΑΣΗ. 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Eιδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τη Τρίτη και λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι άνδρες που υπηρετούν στην υπηρεσία περιπολούσαν στο κέντρο των Εξαρχείων, όταν άκουσαν τις φωνές πολιτών να καλούν για βοήθεια. 

Επί της συμβολής Αραχώβης και Ζωοδόχου Πηγής, οι αστυνομικοί αντίκρισαν στο έδαφος μία νεαρή γυναίκα, η οποία όπως φαίνεται είχε πέσει θύμα τροχαίου. 

Οι αστυνομικοί που κατείχαν γνώσεις πρώτων βοηθειών, αφού έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και έλεγξαν την τραυματία διέγνωσαν κάταγμα κνήμης, ωστόσο η Ομάδα δεν διέθετε τον απαραίτητο υγειονομικό εξοπλισμό ώστε να προχωρήσει στην ακινητοποίηση του μέλους και περιορίστηκε στην τοποθέτηση αλουμινοκουβέρτας για να διατηρηθεί η θερμοκρασία του θύματος σε ασφαλή επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί με τα πενιχρά υλικά που διαθέτουν, με κόστος που έχουν αναλάβει οι ίδιοι, αντιμετωπίζουν καθημερινά παρόμοια περιστατικά προς όφελος του πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποια υπηρεσία υπηρετούν. 

Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη εκμάθησης Πρώτων Βοηθειών σε όλο το αστυνομικό προσωπικό. 

Περισσότερα σε Ειδήσεις