Ρομά έβγαλαν μαχαίρια σε γειτονιά του Ιλίου

Ρομα

Ανήμερα της εθνικής επετείου, 28ης Οκτωβρίου κατά τις νυχτερινές ώρες, Ρομά δημιούργησαν νέα επεισόδια βίας που έλαβαν χώρα στη Δυτική Αττική. 

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποιου είδους βεντέτας μεταξύ των Ρομά, από την οποία δεν έλειψαν... τα μαχαίρια. 

Πιο συγκεκριμένα, επτά άτομα άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους και να πέφτουν πάνω σε σταθμευμένα οχήματα προξενώντας υλικές ζημιές με κάποιους από αυτούς σε κατάσταση μέθης να κρατούν μαχαίρια και να απειλούν ότι θα τους σφάξουν. Και όλα αυτά δεν συνέβησαν σε κάποιον καταυλισμό αλλά σε μία ήσυχη γειτονιά, στην οδό Αιακού, στο Ίλιον.

Ρομα

Μάλιστα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ένας από τους εμπλεκόμενους δεν δίστασε να ξυλοκοπήσει με μανία τη γυναίκα του, η οποία προσπαθούσε, μάταια, να τον συγκρατήσει. 

Πλήρωμα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής βρήκε τον έναν από τους εμπλεκόμενους στο σημείο. Βλέποντας τους αστυνομικούς, τους επιτέθηκε, ενώ, κατά τη σύλληψη αντιστάθηκε σθεναρά, χωρίς αυτό να εμποδίσει τους ένστολους να πράξουν το καθήκον τους και να τον αφοπλίσουν οδηγώντας τον στο Α.Τ. Ιλίου. 

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως δεν πρόκειται για μεμονομένα περιστατικά αλλά καθημερινά, αφού οι Ρομά έχουν επιλέξει τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής, να λύνουν δηλαδή τις διαφορές τους με τη βία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις