Συμφωνίες ύψους 3 εκ. ευρώ σε ένδυση και κλωστοϋφαντουργία

κλωστουφαντουργια

Άμεσες παραγγελίες ύψους 3 εκατ. ευρώ απέδωσαν οι περίπου 1000 επιχειρηματικές συναντήσεις με Έλληνες και ξένους αγοραστές, που πραγματοποίησαν οι 24 επιχειρήσεις ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους σε τρεις εκθέσεις, σε Μόναχο, Μαδρίτη και Αθήνα, με την ενεργό στήριξη της Περιφέρειας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), τα προϊόντα των βορειοελλαδικών επιχειρήσεων παρουσιάστηκαν σε δύο από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις μόδας, τη «Munich Fabric Start» τον Ιανουάριο και τη «MOMAD» στη Μαδρίτη τον Φεβρουάριο, καθώς και στη μεγαλύτερη έκθεση μόδας στην Ελλάδα, την «Athens Fashion Trade Show».

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται περίπου 1.000 επιχειρήσεις ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας (το 44% της χώρας), οι οποίες απασχολούν 12.000 εργαζόμενους (48% της χώρας) και πραγματοποιούν εξαγωγές 1,1 δισ. ευρώ (το 70% των συνολικών του κλάδου στη χώρα). «Ήταν η πέμπτη συνεχόμενη χρονιά που συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον ΣΕΠΕΕ, στις δύο εκθέσεις του εξωτερικού και η τρίτη στην έκθεση της Αθήνας που αφορά κυρίως την εγχώρια αγορά» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Οι επιχειρηματίες του κλάδου, με συνεχώς βελτιούμενα οικονομικά αποτελέσματα και δυναμικά εξωστρεφή βήματα, αποδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες της ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας, να εδραιώσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας. Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, όλα τα μέσα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει, συνεχίζει να αποτελεί φορέα σταθερότητας και αποτελεσματικότητας» επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας._

Περισσότερα σε Ειδήσεις