Καλαμάτα – Αναστάσιος Ηλιόπουλος: «Θα είμαι πρόεδρος όλων των παρατάξεων»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας συνήλθε στην 1η/2024, ειδική συνεδρίασή του, χθες Τρίτη και ώρα 18:00, στο ιστορικό Δημαρχείο, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία για την εκλογή νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

 

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού «δημιουργική Πρωτοβουλία για το Δήμο Καλαμάτας», Δημήτριος Μαστραγγελόπουλος.

Μετά από πρόταση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, πρόεδρος του Σώματος εκλέχθηκε, σχεδόν ομόφωνα, ο απόστρατος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Ηλιόπουλος.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο, η πρόταση του Δημάρχου Καλαμάτας. Πρόσθεσε, ότι στόχος του είναι η αγαστή συνεργασία με όλες τις παρατάξεις και μια θητεία χωρίς εντάσεις.

Αναλυτικά:

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε επίσης σχεδόν ομόφωνα, ο κ. Τσαπόγας Κωνσταντίνος, ο οποίος προτάθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Βασίλη Τζαμουράνη.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε η κα Καμπουγέρη Γεωργία, η οποία ανήκει στην δημοτική παράταξη της “Νέας Δυναμική” , της οποίας ο επικεφαλής καθώς και ο 2ος από το συνδυασμό, δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα στο Σώμα για να ορκιστούν και ήδη έχει υπάρξει ερώτημα από την πλευρά του Δήμου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Κατόπιν, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη διαδικασία εκλογής των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Ύστερα από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη, εξελέγησαν:

Τακτικά Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Από την παράταξη του Δημάρχου οι κ.κ.

Κουτραφούρης Βασίλειος (έλαβε 15 ψήφους)

Κουμάντου Παναγιώτα (Πιπίνα) (έλαβε 15 ψήφους)

Καραγιάννης Ανδρέας (έλαβε 15 ψήφους)

Μαρινάκης Σαράντος (έλαβε 15 ψήφους)

Φάβας Γεώργιος (έλαβε 15 ψήφους)

Από τις παρατάξεις των μειοψηφιών οι κ.κ.

Τζαμουράνης Βασίλειος (έλαβε 11 ψήφους)

Χανδρινός Σπυρίδων (έλαβε 6 ψήφους)

Οικονομάκος Δημήτριος (έλαβε 5 ψήφους)

Περισσότερα σε Ειδήσεις