Χανιά: Αντιδρούν οι γιατροί στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας

κεντρο ψυχικής υγεία χανιά

 

Την έντονη αντίδραση των γιατρών του Κέντρου Ψυχικής Υγείας προκάλεσε η απόφαση οι δύο και μοναδικοί ψυχίατροι που εργάζονται εκεί να καλύπτουν εναλλακτικά τις ανάγκες της Ψυχιατρικής Κλινικής Χανίων.

 Το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας των αναρρωτικών αδειών και των δυο ψυχίατρων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Χ , που ανάγκασε την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος τους δυο ψυχιάτρους που απέμειναν στο Κ.Ψ.Υ Χανίων (εκ των οποίων ο ένας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας σήμερα ), εκτός από τις 15 εφημερίες που κάνει ο καθ΄ ένας τον μήνα να εφημερεύουν και επιπλέον για το Γ.Ν. Χανίων –Ψυχιατρική Κλινική.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την κλιμάκωση της έντασης που προκαλεί η δραματική έλλειψη προσωπικού, έλλειψη που απειλεί μέρα με την μέρα την αναστολή λειτουργίας κλινικών αιχμής, όπως οι Παιδοχειρουργικές πτέρυγες σε ΠΑΓΝΗ και Νοσοκομείο Χανίων, η Παιδοψυχιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και η Ψυχιατρική πτέρυγα στα Χανιά.

Σε ανακοίνωσή τους, οι γιατροί του Κέντρου περιγράφουν με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά: «Το Κ.Ψ.Υ Χανίων βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και αναγκαστικά θα υπολειτουργεί , με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον πληθυσμό που εξυπηρετεί (Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ,Κινητή Μονάδα, Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία, Εξωτερικά Ιατρεία).

Ως ιατροί έχουμε ήδη ξεπεράσει τα όρια μας και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια στο άμεσο μέλλον».    

Περισσότερα σε Ειδήσεις