Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Χάλκινο ο Γκολομέεβ, πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη

Ο πρωταθλητής της κολύμβησης έκανε 21.73 και τερμάτισε τρίτος, κερδίζοντας ακόμα ένα μετάλλιο στη σπουδαία καριέρα του. Θυμίζουμε ότι χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει κερδίσει η Άννα Ντουντουνάκη στα 100 μέτρα πεταλούδα, ενώ χάλκινο έχει πάρει και ο Απόστολος Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο.

Ο Γκολομέεβ ήταν πανευτυχής μετά την κατάκτηση του μεταλλίου. Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας τόνισε: «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για την κατάκτηση αυτού του μεταλλίου. Ήρθα στη Βουδαπέστη με αυτό τον στόχο. Αφιερώνω το μετάλλιο στην γυναίκα μου και σε όλους εκείνους που βρίσκονται ανελλιπώς στο πλευρό μου. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον μεγάλο στόχο που έχω θέσει μέσα στη χρονιά, την διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο».

Ο προπονητής του Έλληνα κολυμβητή, Άκης Οικονόμου από τη δική του πλευρά πρόσθεσε: «Νιώθω ευτυχισμένος για το επίτευγμα του Κρίστιαν. Τα αισθήματά μου είναι έντονα για αυτό το παιδί. Ήρθαμε με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ανεξαρτήτως χρώματος. Βασική προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει το Τόκιο. Θα είμαστε έτοιμοι και σ’ αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, αρκεί να μείνουμε μακριά από αρρώστιες, τραυματισμούς και άλλα προβλήματα».

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Η κούρσα που χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στον Γκολομέεβ

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 25.65 πέτυχε η Άννα Ντουνουνάκη στα 50 μέτρα πεταλούδα. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια έμεινε εκτός μεταλλίων για μόλις 5 εκατοστά του δευτερολέπτου και τερμάτισε τέταρτη.

Ο Νίκος Ξυλούρης, υπεύθυνος της κλασικής κολύμβησης και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στη Βουδαπέστη, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των Ελλήνων κολυμβητών.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τα επιτεύγματα της αποστολής στη Βουδαπέστη και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πήραμε τρία μετάλλια και δύο τέταρτες θέσεις. Όλα αυτά στο πιο γρήγορο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όλων των εποχών. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά».

Περισσότερα σε Ερασιτεχνικός αθλητισμός