ΠΑΟ Ρουφ: Μια ομάδα με μεγάλη ιστορία και σπουδαίο μέλλον

ΠΑΟ Ρουφ

Ο Αντώνης Κουσουρίδης, υπεύθυνος Ακαδημιών του ΠΑΟ Ρουφ εδώ και 5 χρόνια μίλησε στο kedenews.gr και τον Νεκτάριο Δαργάκη για το πλάνο και τη φιλοσοφία του συλλόγου, καθώς και για την ιστορία της.

Όπως μας περιέγραψε, ο ίδιος είχε περάσει από τον σύλλογο ως ποδοσφαιριστής για μία χρονιά, αλλά την αγάπησε αφού «έχει τέτοιο μέταλλο το Ρουφ που σου μένει για μια ζωή», όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Τα δύο παιδιά του έχουν περάσει από την Ακαδημία ποδοσφαίρου, ενώ ο ένας αγωνίζεται σήμερα στην Κ-16 του συλλόγου.

Αντώνης Κουσουρίδης
kedenews.gr

Πότε ιδρύθηκε ο ΠΑΟ Ρουφ, πες μας λίγα λόγια για την ιστορία της ομάδας.

«Ο ΠΑΟ Ρουφ ιδρύθηκε το 1947. Εκ των ιδρυτών της ομάδας ήταν η οικογένεια Γιαννακόπουλου, η γνωστή οικογένεια. Από τον παππού του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και μετά και οι γιοι, ο Θανάσης και ο Παύλος. Αυτοί οι τεράστιοι άνθρωποι και μεγάλοι παράγοντες που στη συνέχεια ασχολήθηκαν με το μπάσκετ έκαναν τον Παναθηναϊκό αυτό που ξέρουμε. Στην ίδρυσή του συμμετείχαν και παρέες ανθρώπων της περιοχής.

Είσοδος του γηπέδου του ΠΑΟ Ρουφ
kedenews.gr

Η ομάδα στην αρχή λεγόταν Αστήρ Ρουφ, για κάποιο χρονικό διάστημα λεγόταν ΑΠΟ Ρουφ και μετά από κάποιες συγχωνεύσεις που έγιναν, ιδρύθηκε ο ΠΑΟ Ρουφ που παραμένει ακόμα και σήμερα. Η ομάδα είχε πάρα πολύ έντονη παρουσία στις Εθνικές Κατηγορίες, στη Β’ Εθνική τη δεκαετία του ’70, βγάζοντας πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές εκείνης της εποχής. Κάποιοι από αυτούς είναι εν ζωή και είναι οι βετεράνοι μας. Είναι πολύ κοντά στον σύλλογο.

Ο ΠΑΟ Ρουφ το 1969/70
ΠΑΟ Ρουφ 1969/70

Το Ρουφ έχει διακριθεί και στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου έχει αντιμετωπίσει ιστορικές ομάδες της Α’ Εθνικής. Έχουμε αρκετές διακρίσεις. Πριν από κάποια χρόνια αγωνιζόμασταν πάλι στη Γ’ Εθνική που ήταν όμως τότε επαγγελματική. Είχε γίνει ΠΑΕ η ομάδα μας με ό, τι συνεπάγεται αυτό. Μετά η ομάδα μας είχε αγωνιστή στη Δ’ Εθνική, στην πρώτη κατηγορία Αθηνών, τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε αλλάξει φιλοσοφία.

Επί 27 χρόνια συνεχόμενα πρόεδρος της ομάδας είναι ο Θοδωρής Κουνάδης, ο οποίος προέρχεται και από την περιοχή του Ρουφ. Είναι γέννημα – θρέμμα της ομάδας. Έχει δώσει την ψυχή του στην ομάδα. Είναι πολύ πετυχημένος επιχειρηματίας, έχει βοηθήσει τον σύλλογο τόσο οικονομικά όσο και με τις διασυνδέσεις του. Την τελευταία πενταετία προσπαθούμε να κάνουμε πράξη το όνειρο και το όραμα του Θοδωρή Κουνάδη, να φτιάξουμε πολύ καλά οργανωμένες Ακαδημίες. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει έρθει και ένας άλλος άνθρωπος εδώ στην ομάδα. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Κρητικό. Είναι αντιπρόεδρος της ομάδας. Πραγματικά, έχει “δέσει” πάρα πολύ με τον πρόεδρο, τον κ. Κουνάδη.

Έχουν πολύ καλή χημεία μεταξύ τους, έχουν γίνει και φίλοι. Βοηθάει πάρα πολύ τον σύλλογο. Ό, τι τους ζητήσουμε και στους δύο το έχουμε αμέσως. Βάλαμε ένα πλάνο πενταετίας και πιστεύω ότι το έχουμε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Στο 80% πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει. Όσον αφορά για την Ακαδημία, έχουμε αυξήσει πάρα πολύ τον αριθμό των παιδιών. Η Ακαδημία μας αποτελείται από 270 παιδιά στο ποδόσφαιρο. Αυτό το λέω γιατί έχουμε και Ακαδημίες κολύμβησης.

Ακαδημία ΠΑΟ ΡΟΥΦ
ΠΑΟ Ρουφ

Ποια είναι η σχέση της ομάδας με τη γειτονιά του Ρουφ και τον Δήμο Αθήνας;

«Με τον Δήμο έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση. Όχι μόνο αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά και από τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι οι Δήμαρχοι έχουν βοηθήσει την ομάδα. Όχι μόνο από οικονομικής άποψης. Μιλάμε για βοήθεια σχετικά με το γήπεδο και για άλλες παροχές που μόνο με τη βοήθεια του Δήμου θα ήταν διαθέσιμες. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσοι ήταν στον Δήμο όλα τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα τον ΟΠΑΝΔΑ που είναι το τμήμα του αθλητισμού. Όσον αφορά τη γειτονιά, το Ρουφ έχει μεγάλη ανταπόκριση γιατί το brand name αυτής της ομάδας είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Πραγματικά, είμαστε τυχεροί όσο ανοίγουμε σε αυτό το club. Εγώ προσωπικά νιώθω πολύ τυχερός που ανήκω σε αυτόν τον σύλλογο γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη ιστορία. Όπως είναι τα πράγματα στημένα αυτή την στιγμή, έχουμε ανέβει επίπεδο και είμαστε έτοιμοι για μεγάλα πράγματα. Πιστεύω ότι με τους ανθρώπους που περιβάλλουν αυτή την στιγμή την ομάδα, δεν είναι μόνο ο Κουνάδης και ο Κρητικός, είναι κι άλλοι άνθρωποι που είναι μαζί μας, θα καταφέρουμε να φτιάξουμε κάτι πολύ δυνατό που το έχουμε ανάγκη όλοι μας και για τα παιδιά μας και για τη γειτονιά μας, για να μπορέσουμε να είμαστε κοντά στον αθλητισμό».

Η τροπαιοθήκη του ΠΑΟ Ρουφ
ΠΑΟ Ρουφ

Σε τι κατάσταση είναι το γήπεδο του ΠΑΟ Ρουφ;

«Το γήπεδο του Ρουφ είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, ενώ χωράει περίπου 2.000 φιλάθλους. Σε σχέση με τις εγκαταστάσεις, προσπαθούμε να φτιάξουμε ως ομάδα ό, τι μπορούμε. Για να έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις κυρίως για τους ποδοσφαιριστές μας στην ανδρική ομάδα και για τα παιδιά της Ακαδημίας μας.

Έχουμε πάρα πολύ καλούς χώρους, προσεγμένους, καθαρούς, τους ανακαινίζουμε συχνά και σε συνεννόηση και με τον Δήμο προσπαθούμε να έχουμε το γήπεδο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Πρόσφατα έχουν αλλαχθεί και τα καθίσματα στις εξέδρες και πραγματικά έχει πάρει άλλη όψη το γήπεδο.

Έχουν έρθει καινούργιοι πάγκοι. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους αρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο στο κομμάτι του αθλητισμού, τον Γιούρκα Σεϊταρίδη που μας βοηθάει σε ό, τι τους ζητήσουμε. Είναι παρόντας και ενδιαφέρεται πραγματικά γιατί πέρα από την πολιτική του θέση, είναι και ένας άνθρωπος του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου και ξέρει πάρα πολύ καλά τι χρειάζεται και για ποιο λόγο ζητάμε ό, τι ζητάμε».

Ακαδημία ΠΑΟ ΡΟΥΦ
ΠΑΟ Ρουφ

Πόσα παιδιά φιλοξενούνται στις Ακαδημίες, σε ποια αθλήματα;

«Η Ακαδημία φιλοξενεί στο ποδόσφαιρο 270 παιδιά. Έχουμε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, από την Κ-6 έως και Κ-18. Έχουμε αγωνιστικά τμήματα που συμμετέχουν στα τμήματα της ΕΠΣΑ. Τα άλλα τμήματα συμμετέχουν σε άλλα τουρνουά, εξίσου δυνατά και αξιόλογα, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν σε αγώνες. Βέβαια, φέτος λόγω Covid σίγουρα δεν μπορέσαμε να έχουμε αγωνιστικούς ρυθμούς, ήμασταν κλειστοί πεντέμισι με έξι μήνες. Ανοίξαμε πριν 15 μέρες περίπου.

Ευελπιστώ να μην ξανακλείσουμε για κανένα λόγο. Όλοι οι προπονητές μας είναι διπλωματούχοι, φιλόδοξοι, νέοι. Η Ακαδημία μας εκτός από τον ποδοσφαιρικό ρόλο, που δεν είναι αυτοσκοπός, έχει και παιδαγωγικό ρόλο. Θέλουμε να βγάλουμε στην κοινωνία ανθρώπους δυνατούς, καλά καταρτισμένους, να είναι σωστοί άνθρωποι πάνω από όλα και όσοι μέσα από την προπόνηση και το ταλέντο τους αναδειχθούν και παίξουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες θα είναι ό, τι καλύτερο και για μας. Αυτός είναι ο αμέσως επόμενος στόχος μας. Να βγαίνουν ποδοσφαιριστές που σε πρώτη φάση να πλαισιώνουν την ανδρική ομάδα.

Στόχος είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό να αποτελείται η πρώτη ομάδα από παιδιά της Ακαδημίας. Αυτό έχει πάρα πολλά οφέλη, δεν είναι ότι θα παίζουν μόνο δικά μας παιδιά. Θα έχουμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Όλα αυτά τα παιδιά θα έχουν τους δικούς τους ανθρώπους, τους συγγενείς τους να τους παρακολουθούν, τους φίλους τους. Θα γίνουν πάνω από όλα Ρουφ. Μακάρι να δούμε και κάποια από αυτά τα παιδιά να πηγαίνουν και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, να τα καμαρώνουμε και να λέμε ότι αυτά τα παιδιά πέρασαν από την ομάδα μας.

Όσον αφορά την κολύμβηση, τα τελευταία τρία χρόνια που έχει ανοίξει δίπλα μας το Σεράφειο κολυμβητήριο, που είναι πραγματικά ένα “στολίδι” για την περιοχή, ξεκινήσαμε να έχουμε Ακαδημία. Δεν περίμενα ότι θα έχουμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Αυτή την στιγμή στην Ακαδημία της κολύμβησης φιλοξενούνται 170 παιδιά. Ευχαριστώ τους γονείς των παιδιών που μας έχουν στηρίξει σε όλο αυτό.

Το Ρουφ είναι γνωστό ως ποδοσφαιρική ομάδα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, αλλά το ξεκίνημα της κολυμβητικής Ακαδημίας ήταν κάτι καινούργιο για μας. Και εκεί είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι και έχουμε εξαίρετους προπονητές που είναι διπλωματούχοι και πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Βοηθούν πάρα πολύ τα παιδιά. Είμαστε κολυμβητική Ακαδημία εκμάθησης μέχρι τώρα, στο άμεσο μέλλον ευελπιστούμε ότι θα έχουμε και αγωνιστικά τμήματα».

Ακαδημία κολύμβησης ΠΑΟ Ρουφ
ΠΑΟ Ρουφ

Πώς ήταν η περίοδος του lockdown;

«Οι ποδοσφαιριστές του ανδρικού είναι σε μία άλλη κατάσταση, καθώς αυτοί δεν σταμάτησαν ποτέ να δουλεύουν. Όχι βέβαια οργανωμένα στο γήπεδο γιατί απαγορευόταν. Είχε δοθεί όμως συγκεκριμένο πρόγραμμα από το τεχνικό τιμ και έτσι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Πραγματικά, τα παιδιά της ανδρικής ομάδας γύρισαν σε πολύ καλή κατάσταση. Όσον αφορά τις Ακαδημίες, σίγουρα πλημμύρισε από… χαρά το γήπεδο. Το είχαμε ανάγκη όλοι αυτό.

Είδαμε τα παιδάκια πάλι να γελάνε, να συναντούν τους φίλους τους, να τρέχουν μέσα στο γήπεδο, να “κοκκινίζει” το γήπεδο λόγω και του χρώματος της ομάδας. Αισθανόμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Είδαμε πάλι τους γονείς τους που εγώ προσωπικά ως υπεύθυνος των Ακαδημιών τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί πραγματικά είναι αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε εδώ πέρα στην ομάδα. Γιατί χωρίς τη σημαντική και πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για πραγματικά καλές Ακαδημίες. Τηρούμε, με την επιστροφή μας, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να μην έχουμε κανένα πρόβλημα και να μη δώσουμε κανένα δικαίωμα για να μας κλείσουν ξανά».

Η είσοδος των γραφείων του ΠΑΟ Ρουφ το βράδυ
Φιλανθρωπική δράση του ΠΑΟ Ρουφ
Ακαδημία κολύμβησης ΠΑΟ Ρουφ
Ο Σέργιος Στεργίου (αριστερά) με τον Κώστα Γκότση
Η είσοδος των γραφείων του ΠΑΟ Ρουφ το βράδυ
ΠΑΟ Ρουφ
Φιλανθρωπική δράση του ΠΑΟ Ρουφ
ΠΑΟ Ρουφ
Ακαδημία κολύμβησης ΠΑΟ Ρουφ
ΠΑΟ Ρουφ
Ο Σέργιος Στεργίου (αριστερά) με τον Κώστα Γκότση
ΠΑΟ Ρουφ

Περισσότερα σε Ερασιτεχνικός αθλητισμός