Πειραιάς: Έρχεται το 2ο τουρνουά «Basketball Summer League»

Μπασκέτα
opanpireas.gr

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά διοργανώνει το τουρνουά «Basketball Summer League», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη. Στο τουρνουά μπάσκετ μπορούν να συμμετάσχουν  όσοι αγαπούν το άθλημα  και είναι άνω των 18 ετών. Φέτος έχουν θεσπιστεί και χρηματικά έπαθλα: 1000 ευρώ για την πρώτη ομάδα και 500 ευρώ για τη δεύτερη. 

Οι αγώνες του δεύτερου  «Basketball Summer League» θα ξεκινήσουν στις 25 Ιουνίου 2021, στα κλειστά γήπεδα μπάσκετ «Παναγιώτης Σαλπέας» και «Καμινίων». Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε  πέρυσι  το τουρνουά «Basketball Summer League»,  επαναλαμβάνεται και φέτος η διοργάνωσή του. Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν. έχουν αποδείξει ότι  καθιερώνουν αθλητικά γεγονότα, τα οποία δίνουν  τη δυνατότητα στους πολίτες να  συμμετέχουν σε δημοφιλή αθλήματα, όπως είναι το μπάσκετ. Ιδιαίτερα μετά τους περιορισμούς που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού ο κόσμος έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες, όπως    είναι το «Basketball Summer League».  Στόχος μας μ΄ αυτήν τη διοργάνωση είναι να προσφέρουμε μια διέξοδο για άθληση και είμαι  βέβαιος  ότι το τουρνουά  θα έχει μεγάλη απήχηση και ότι θα γίνουν αγώνες που θα τους χαρούν οι συμμετέχοντες». 

Η αφίσα που καλεί στο τουρνουά

Τουρνουά μπάσκετ Πειραιάς
Πηγή: Ο.Π.Α.Ν.

Ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν., Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της 2ης Basketball Summer League στον Πειραιά. Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην περσινή μας πρωτοβουλία, αλλά και τον υψηλό αριθμό των συμμετοχών, αποφασίσαμε και φέτος να προχωρήσουμε στη διοργάνωσή της, αυτή τη φορά μάλιστα και με χρηματικό έπαθλο για την πρώτη, αλλά και τη δεύτερη ομάδα στην τελική κατάταξη.

Ο αθλητισμός αποτελεί πάντοτε μια υγιή διέξοδο από την καθημερινότητα, που ιδιαίτερα στους καιρούς που διανύουμε, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για όλους. Έχοντας προτεραιότητά μας την ελεύθερη πρόσβαση όλων των δημοτών μας στον αθλητισμό και στα δημοφιλή αθλήματα όπως είναι το μπάσκετ, αναμένουμε και φέτος η 2η Basketball League να «γεμίσει» με συμμετοχές από ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Θέλω τέλος να ευχαριστήσω την Red Bull Hellas για την υποστήριξη στο συγκεκριμένο μας εγχείρημα».

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 210-4137-708 και στο email: [email protected]

Περισσότερα σε Ερασιτεχνικός αθλητισμός