Δαμάσι- Σεισμός: Ξεχασμένοι από την Πολιτεία δηλώνουν κάτοικοι

γκρεμισμένο σπίτι στο Δαμάσι
(EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Συνεχή είναι τα «χτυπήματα» από τους σεισμούς στο Δαμάσι με τους κατοίκους να δηλώνουν πως ζουν υπό τον φόβο μιας νέας καταστροφής. Μάλιστα, μόλις προχθές ταρακουνήθηκε η περιοχή καθώς σημειώθηκε μετασεισμός των 4,6 Ρίχτερ. Παράλληλα, σαν σήμερα πριν από τρεις μήνες οι κάτοικοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σοβαρές καταστροφές αλλά και απώλειες όταν σημειώθηκε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ. 

Ωστόσο, πέρα από τους φόβους για περαιτέρω καταστροφές σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 οι κάτοικοι στο  Δαμάσι φοβούνται και μην ξεχαστούν. Πιο συγκεκριμένα, έκδηλη είναι η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς υπάρχουν όπως δηλώνουν σοβαρές καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις από την πολιτεία αλλά ούτε και γνωρίζουν για πόσο θα χρειαστεί να μένουν στα κοντέινερ.

Ειδικότερα τα τρία βασικά ζητήματα των κατοίκων είναι τα εξής: 

  1. Δεν έχουν δοθεί χρήματα στους κατοίκους πέρα από τα 600 ευρώ για την κάλυψη των πρώτων αναγκών.
  2. Εντός του οικισμού του Δαμασίου δεν έχουν προχωρήσει έργα αποκατάστασης, ενώ τα μπάζα από τα γκρεμισμένα σπίτια παραμένουν στους δρόμους.
  3. Επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές ακόμη και τώρα δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν. 

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Μαρτίου σημειώθηκε σεισμός των 6 ρίχτερ στη Θεσσαλία, ο οποίος έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα. Οι μεγαλύτερες ζημίες σημειώθηκαν στην Ελασσόνα και ειδικότερα στο Δαμάσι, όπου χιλιάδες σπίτια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα από το υπουργείο Υποδομών. Πολλοί πολίτες, έχουν στεγαστεί προσωρινά σε κοντέινερ που βρίσκονται σε υπαίθριους χώρους ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται μέχρι και σήμερα στην περιοχή.

Περισσότερα σε Multimedia