Απεργία - πλοία: Μεγάλες ουρές στο λιμάνι του Πειραιά

απεργία στο λιμάνι του Πειραιά
(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

Πλήθος επιβατών έχει συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Πειραιά σχηματίζοντας μεγάλες ουρές καθώς συνδικαλιστές της ΠΕΝΕΝ πραγματοποιούν 24ωρη για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Η απεργιακή κινητοποίηση κηρύχθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική από το πρωτοδικείο Πειραιά ενώ συνδικαλιστές της Ένωσης βρίσκονται στο λιμάνι και εμποδίζουν να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια.  

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ συνδικαλιστών και υπουργείου και όπως όλα δείχνουν η έκβαση μάλλον θα είναι θετική και το πλοίο τελικά θα καταφέρει να φύγει με κάποια καθυστέρηση. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κ. Νταλακογιώργος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι μέσα στην επόμενη ώρα θα γνωρίζουμε αν θα βρεθεί λύση και εάν τελικά θα ταξιδέψουν έστω και με καθυστέρηση οι ταξιδιώτες.

απεργία ΠΕΝΕΠ στο λιμάνι του Πειραιά
(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

Το απεργιακό «μπλόκο» της ΠΕΝΕΝ γίνεται στο πλοίο «blue star delos» που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα - Πάρο – Νάξο.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία έχουν μεταθέσει την απεργία για τις 10 Ιουνίου, μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΠ σχετικά με την απεργία

«Πριν ακόμη βγει η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά επί της αίτησης του ΣΕΕΝ να κηρυχθεί η απεργία της ΠΕΝΕΝ ως παράνομη και καταχρηστική, το ΥΕΝ και οι εφοπλιστές οργανώνουν από κοινού την καταστολή της απεργίας!

Στη κατεύθυνση αυτή από νωρίς το απόγευμα ο ΣΕΕΝ έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας από τη κυβέρνηση και το ΥΕΝ να θέσουν σε δράση τις δυνάμεις καταστολής του λιμενικού σώματος προκειμένου να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη!

Την ίδια στιγμή στενός συνεργάτης του Υπουργού Ε.Ν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ του ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις καταστολής του ΥΕΝ θα είναι αύριο σε πλήρη ετοιμότητα να επέμβουν για να μην διασαλευτεί η νομιμότητα και ασφάλεια στο λιμάνι!

Σ’ αυτό το άθλιο αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σκηνικό που στήνουν για το χτύπημα και την υπονόμευση της απεργίας οι ακτοπλοϊκές εταιρίες επιχειρούν μέσω της έκδοσης χιλιάδων εισιτηρίων για τις 3/6  να δημιουργήσουν αύριο στο λιμάνι τους όρους κοινωνικού αυτοματισμού στρέφοντας τους επιβάτες κατά των απεργών και των ομάδων περιφρούρησης της απεργίας!

Πρόκειται για οργανωμένη συντονισμένη επιθετική επιχείρηση εφοπλιστών-κυβέρνησης να εμποδίσουν την άσκηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων επιβάλλοντας καθεστώς βίας, καταστολής και τρομοκρατίας ώστε να εμπεδωθεί η  σιγή νεκροταφείου στις αντιλαϊκές-αντεργατικές τους επιλογές.

Επαναλαμβάνουμε ότι η πολιτική τους είναι διαμετρικά αντίθετη με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, η πολιτική τους είναι η αιτία των αγώνων που αναπτύσσονται,  η πολιτική τους είναι υπόλογη απέναντι στον λαό και την κοινωνία και όχι οι διεκδικήσεις και οι αγώνες των εργαζομένων.

Εάν πιστεύουν ότι ο νέος εργασιακός μεσαίωνας που οραματίζονται  με το αντιδραστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη θα περάσει για αυτούς «αναίμακτα» είναι βαθιά νυχτωμένοι!

Μπροστά στην νέα επίθεση που εξελίσσεται ενάντια στο απεργιακό μας δικαίωμα και στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, εκφράζουμε την σφοδρή εναντίωσή μας στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, δηλώνουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε μέχρι τέλος απέναντι και ενάντια στις απειλές, τους εκβιασμούς και την κρατική τρομοκρατία!

Καλούμε συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα-φορείς και αγωνιστές του κινήματος να δώσουν αύριο το πρωί μαζί μας το αγωνιστικό τους παρόν στο λιμάνι στέλνοντας το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει!»

Περισσότερα σε Συνδικαλισμός