ΠΕΝΕΝ: Λύθηκε η απεργία - Φεύγουν τα πλοία από το λιμάνι Πειραιά

απεργία στο λιμάνι του Πειραιά
(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

Αίσια ήταν η έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΠΕΝΕΝ και του υπουργείου Ναυτιλίας, καθώς αποφάσισαν να λύσουν την 24ωρη απεργία τους και να επιτρέψουν σε στα πλοία, μεταξύ τους και το «blue star delos» να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους στις 9.00.

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε την «μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. «Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε, ούτε επιθυμούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πρόεδρος της ΠΕΝΕΠ για απεργία στον Πειραιά
(ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

Πλήθος επιβατών είχε συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Πειραιά σχηματίζοντας μεγάλες ουρές. Η απεργιακή κινητοποίηση κηρύχθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική από το πρωτοδικείο Πειραιά με την ΠΕΝΕΝ να κάνει δηλώνει πως «το ΥΕΝ και οι εφοπλιστές οργανώνουν από κοινού την καταστολή της απεργίας!»

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία έχουν μεταθέσει την απεργία για τις 10 Ιουνίου, μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Περισσότερα σε Συνδικαλισμός