Βροντερό «όχι» στην ακύρωση της εκπαίδευσης για OΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ

Ανακοίνωση ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ για εκπαίδευση
EUROKINISSI

Ηχηρό είναι το «όχι» που στέλνουν με επιστολή τους προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. οι μάχιμοι συνδικαλιστές των Ειδικών Φρουρών της Αστυνομίας για ένα σημαντικό θέμα που έχει προκύψει, την εκπαίδευση του προσωπικού. Την ίδια ώρα που σχεδόν όλα λειτουργούν κανονικά και υπάρχει μια σχετική επιστροφή στην κανονικότητα, λαμβάνοντας υπόψη φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις οδηγίες των ειδικών, αναρτήθηκε διαταγή η οποία, στο όνομα της πανδημίας, δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση της συντηρητικής εκπαίδευσης των μάχιμων ανδρών των ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μάχιμοι αστυνομικοί 

«Είναι γνωστή σε όλους η ευαισθησία σας σε θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης όμως του Αρχηγείου δεν φαίνεται να συμμερίζεται την ευαισθησία σας αυτή και επικαλούμενη, αντιφατικώς δε σε διάφορες διαταγές, το ζήτημα της πανδημίας, δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση της συντηρητικής εκπαίδευσης των Ειδικών Επιχειρησιακών Μονάδων της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων Αττικής (ΟΠΚΕ - ΔΡΑΣΗ)
για το έτος 2021.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθ. 1728/21/1178535 από 10-6-2021 διαταγή, απέρριψε τις προτάσεις του Τμήματος Εκπαίδευσης της Γ.Α.Δ.Α., που αφορούν την προαναφερόμενη συντηρητική εκπαίδευση, επικαλούμενη ως πρόφαση την υπ’ αριθ. 1728/20/2454210 από 7-11-2020 διαταγή σας (μέτρα πρόληψης πανδημίας) ενώ, όλως προσφάτως, επέτρεψε την πραγματοποίηση εκπαίδευσης, με την υπ’ αριθ. 1728/21/963172 από 12-5-2021 διαταγή, κατά την οποία συμμετέχουν κατά εκπαιδευτική σειρά, άνω των 50 ή και 100 εκπαιδευομένων, σε κλειστό χώρο, χωρίς την επίκληση της ως άνω διαταγής σας και ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι η συντηρητική ετήσια εκπαίδευση των ειδικών μονάδων είναι απολύτως αναγκαία, καθώς έχουν ενισχυθεί με νέα άτομα στον έναν χρόνο της πανδημίας και δεν έχουν λάβει την απολύτως απαραίτητη εκπαίδευση για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.


Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α., ως θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών προερχομένων εξ αυτών, αναγκάζεται πολλές φορές να προσφύγει εγγράφως στη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία, για να ενημερώσει ή να ζητήσει την επίλυση προβλημάτων. Η αντιφατικότητα των ενεργειών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Αρχηγείου είναι χαρακτηριστική: αποβαίνει σε βάρος της εκπαίδευσης του προσωπικού, με την πρόφαση διαταγών, που δεν εφαρμόζονται όμως με ενιαία κριτήρια για όλες τις περιπτώσεις. Ειδικά δε σε ό,τι αφορά τις ειδικές επιχειρησιακές μονάδες (ΟΠΚΕ - ΔΡΑΣΗ), θα πρέπει τα ζητήματα να μην εξετάζονται με τυπολατρικά κριτήρια».

 

Περισσότερα σε Συνδικαλισμός