Έγκλημα - Γλυκά Νερά: Δεν βρέθηκε DNA στα νύχια της Κάρολαιν

σπίτι δολοφονίας στα Γλυκά Νερά
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό των δολοφόνων της 20χρόνης Κάρολαιν στα Γλυκά Νερά. Μετά τον πρώτο κύκλο αποτελεσμάτων DNA που διενεργήθηκαν για τον εντοπισμό των υπόπτων δεν εντοπίστηκαν στοιχεία που θα μπορούσαν να «δείξουν» στις αρχές την ταυτότητα των υπόπτων. 

Την ίδια στιγμή, ο  πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως αντιλαμβάνεται ότι όλοι έχουμε συγκλονιστεί από την δολοφονία αυτή ωστόσο δεν πιστεύει πως η αστυνομία απέτυχε αλλά πως θα πρέπει όλοι να κάνουν λίγο υπομονή. 

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν όλοι λίγο υπομονή, και να μην υπάρχει τέτοιου είδους πίεση πάνω στην Αστυνομία»

Αναφορικά με το τι ενδεχομένως δυσκολεύει περισσότερο τις αρχές ως προς την συλλογή στοιχείων σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες ο κος Πάκος απάντησε πως αυτό αποτελεί το πώς θα βρεθεί αυτό το στοιχείο για το οποίο δεν θα χωρά αμφιβολία πως θα αποτελεί απόδειξη της ενοχής του εκάστοτε δράστη ώστε να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε, «δεμένος» ώστε να μην βρίσκεται έξω στην κοινωνία.

Το δημοσίευμα της βρετανικής «Sun» για τις έρευνες

Η βρετανική εφημερίδα Sun φιλοξενεί ρεπορτάζ για τη δολοφονία της Καρολάιν και αποκαλύπτει το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. 

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλείται εγκληματολόγους, σύμφωνα με τους οποίους, οι εγκληματίες μπορεί και να μη συλληφθούν ποτέ καθώς «η αστυνομία απέτυχε να τους συλλάβει βδομάδες μετά το φρικτό έγκλημα». Σημειώνουν δε, ότι τρεις εβδομάδες μετά τη δολοφονία, η υπόθεση θα έπρεπε να έχει διαλευκανθεί.

«Άν ήταν μια συνηθισμένη ληστεία, η υπόθεση θα έπρεπε να έχει λυθεί έως τώρα», είπε στη βρετανική εφημερίδα ο ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας. «Διαβάσαμε ότι δεν βρέθηκε DNA και αποτυπώματα, ότι τα στοιχεία είναι πολύ λίγα και παρ' όλα αυτά θεωρούνται ερασιτέχνες εγκληματίες. Κάτι δεν πάει καλά», υπογράμμισε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις